To je to što me zanima!

VIDEO 'Lokosi' krasnom akcijom otvorili bitku za Europu. Puclin topom iz blizine probio Čavlinu

Sastav Silvija Čabraje krenuo je furiozno i poveo već u 5. minuti. Kačavenda je asistirao, Goričan zabio. A Varaždin se probudio u nastavku i stigao do izjednačenja. U sjajnoj utakmici vidjeli smo 30 udaraca
Vidi originalni članak

Nogometaši Lokomotive i Varaždina remizirali su 1-1 u utakmici 27. kola HNL-a. Bio je to sudar koji je i jednima i drugima poprilično značio jer su obje momčadi nadomak treće pozicije koja vodi u Europu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon 90 minuta akcije i ukupno 30 udaraca s obje strane (Lokomotiva 20, Varaždin 10), ni jedni ni drugi nisu uspjeli osvojiti prijeko potrebna tri boda.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo domaćinu, koji je bio znatno inspiriraniji i motiviraniji. Sastav Silvija Čabraje krenuo je furiozno i poveo već u 5. minuti nakon krasne akcije.

Sijevnula je munjevita kontra, povukao je Kačavenda na desnoj strani i fantastičnom loptom na drugu stativu pronašao samog Goričana. Lokomotivin krilni napadač majstorski se snašao u šesnaestercu i u teškoj poziciji, u padu, izvanredno pogodio pored Zelenike. Bio je to njegov peti ligaški pogodak ove sezone.

Lokomotiva je nastavila s napadima, prijetio je Stojković u 13. minuti i zatresao stativu iz blizine, a tri minute kasnije pucao je s ruba kaznenog prostora. Zatim je zaprijetio i Kačavenda u 24. minuti, ali Zelenika je bio spreman.

U 34. minuti Marić je pucao iz daljine, no njegov dalekometni pokušaj otišao je preko gola, a Varaždin je prvu konkretniju šansu imao dvije minute kasnije kada je Drožđek pucao s ruba kaznenog prostora nakon solo prodora, no Čavlina je bio spreman.

Pred kraj prvog dijela Kačavenda je opet sjajno prijetio, Zelenika majstorski obranio, pa se, potom, čak odvažio i na udarac direktno iz kornera. Atraktivan pokušaj otišao je preko gola. Bila je to ujedno i posljednja ozbiljnija šansa u prvom poluvremenu.

A u nastavak su bolje ušli Varaždinci. Nije ih bilo u prvom dijelu, ali već nakon šest minuta drugog su uspjeli izjednačiti. Stigao je ubačaj s desne strane, Brodić je glavom prenio loptu u gužvu, a Puclin iz blizine probio Čavlinu.

Nekoliko trenutaka kasnije ponovno je Marić testirao Zeleniku, koji je njegov pokušaj odbio preko gola, a u 67. minuti Tuci je zatresao stativu. Lokomotiva je bila vrlo blizu ponovnog vodstva, no rezultat se nije promijenio.

Do kraja susreta ponovno je Tuci prijetio varaždinskom golu, a u 80. minuti Stojković je u situaciji jedan na jedan promašio čistu šansu. Točnije, zaustavio ga je Zelenika. Golman Varaždina je najzaslužniji što njegova momčad kući odlazi s bodom.

Varaždin je u sudačkoj nadoknadi mogao i do potpunog preokreta kada je Mitrovski opalio s distance, ali njegov pokušaj otišao je tik uz stativu.

VIDEO GOLOVA POGLEDAJTE OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 6

  • pusi pimpeka 02.04.2023.

    Kaj im to vredi, kad sljedeču tekmu moraju pustiti po naređenju iz Međugorja. Dobra su ekipa, al gazda nije u Zagrebu nego u Bosni. Pol igrača je ili aktivnih igrača Dinama ili bivših pod ugovorom z Mamičom. 90% susreta u zadnjih 10 godina su pustit sestrinskom klubu. To je fenomen u europskom nogometu, al kome je još stalo do pravice u Hrvatskoj, punoj škvadre izbosne.

  • banina 02.04.2023.

    Bravo Lokosi

  • kicovz 02.04.2023.

    pozovite Varaždince, da se uključuju u igru😡🤦

Komentiraj...
Vidi sve komentare