To je to što me zanima!

VIDEO Gvardiol debitirao za City u velikoj pobjedi! Haaland opet trese mreže, igrao je i Kovačić

Aktualni prvak uspješno je otvorio novu sezonu, a Erling Haaland nastavio je 'po starom'. Zabio je dva gola i time ispisao povijest, a Mateo Kovačić i Joško Gvardiol ušli su s klupe
Vidi originalni članak

Ako je bilo ikakvih dvojbi da će Erling Haaland (23) teško ponoviti prošlosezonsku formu, onda ih nema nakon 1. kola nove sezone Premier lige. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Manchester City uspješno je krenuo u obranu titule engleskog prvaka. Građani su s 3-0 pobijedili Burnley, novog člana najvišeg razreda engleskog nogometa. Na klupi Burnleyja je legendarni stoper Cityja, Vincent Kompany (37), koji ipak neće po dobrome pamtiti debi u Premier ligi.

Mateo Kovačić ušao je u igru u 23. minuti, a Joško Gvardiol u 79. minuti.

City je poveo već u 4. minuti utakmice, a prikladno je što je prvi gol sezone zabio Haaland. Norveški golgeter lani je s 36 golova oborio rekord, a već je u prvom kolu opet ispisao povijesne knjige. Naime, postao je prvi igrač koji je zabio prva dva gola u novoj sezoni Premier lige, a među strijelce se opet upisao u 36. minuti.

MNOGI SU PALI NA FORU Joškov dvojnik zaludio igrače Cityja: 'Napokon si potpisao!'

Tada je već u igri bio hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, koji nije dobio priliku u početnoj postavi. Ipak, Pep Guardiola brzo je trebao usluge 'vatrenog'. U 23. minuti ozlijedio se Kevin de Bruyne. Belgijanac nije mogao nastaviti utakmicu, a zamijenio ga je Kovačić.

City je dominirao cijelim susretom i tri boda nisu bila upitna cijelu utakmicu. Konačnih 3-0 postavio je Rodri u 75. minuti, a navijače Cityja razveselio je i ulazak Joška Gvardiola (21) u 79. minuti.

Golove Haalanda pogledajte OVDJE i OVDJE,  a gol Rodrija OVDJE.

Gvardiol, koji je prošli tjedan postao novi igrač Cityja i najskuplji stoper svih vremena, tako je debitirao u dresu europskog i engleskog prvaka. Dobio je nešto više od deset minuta na terenu i time odigrao prve minute u Premier ligi. Pamtit će ih po pobjedi, a najbolje tek dolazi.

TOLIĆ OBJAVIO Urnebesna snimka Joška: 'Od benge do Cityja u dvije godine' ODLIČAN DEBI VIDEO Evo kako je Kova zaradio ovacije prepunog Wembleyja

Burnley je u 94. minuti ostao s igračem manje. Anass Zaroury dobio je crveni karton nakon grubog prekršaja nad Kyleom Walkerom, koji je zatim izašao iz igre.

Statistika Burnley - Manchester City

Ostali susreti Premier lige igraju se u subotu, nedjelju i u ponedjeljak.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Maksimir slavi... 12.08.2023.

    Bravo nasi Dinamovci ! Tovarija na aparatima !

  • uhljebicar 12.08.2023.

    Kovačić najskuplji grijač klupe

  • 12.08.2023.

    Dinamovci navijaju za Man.City a Hajdukovci za Tottenham??

Komentiraj...
Vidi sve komentare