To je to što me zanima!

VIDEO Haaland pokorio London u debiju i bacio rukavicu Nunezu

Samo on i Aguero. Haaland je tek drugi igrač u povijesti Cityja koji je u debiju u Premier ligi postigao dva gola. Norvežanin je krenuo stopama najboljeg golgetera 'građana'. Vlašić je ostao na klupi
Vidi originalni članak

Pep Guardiola vjerojatno se nasmijao kada je Liverpool na otvaranju Premier lige odigrao tek 2-2 kod Fulhama. 'Redsi' su se dvaput vraćali, od čega jednom majstorijom petom Darwina Nuneza, pa ostali nedorečeni u Londonu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pep se vjerojatno osmjehnuo i kada je gradski rival prosuo prve bodove u sezoni porazom od Brightona na Old Traffordu 1-2 čime je momčad Grahama Pottera stigla do povijesnog uspjeha i po prvi put slavila na 'teatru snova' protiv Manchester Uniteda.

A najviše radosti donio mu je Erling Haaland, koji je u debiju uspio što Darwin Nunez u svojem nije. Pokorio je London. Manchester City je na otvaranju engleskog prvenstva srušio West Ham Davida Moyesa 2-0, a oba pogotka postigla je norveška superzvijezda. S dva gola u debiju postao je tek drugi igrač u povijesti Cityja s takvim učinkom nakon Sergija Aguera 2011. godine.

Hrvatski veznjak Nikola Vlašić ostao je na klupi i nije igrao.

Prvi gol Haalanda stigao je iz penala u 36. minuti kojeg je Norvežanin sam i izborio.

Drugi je stigao pola sata kasnije kada je munjevitim, dugim korakom pretrčao obranu 'čekićara' kao da ih nema, dočekao predivno dodavanje u prostor Kevina De Bruynea pa majstorski pogodio pored Areole.

Norvežanin je igrao do 78. kada ga je u igri zamijenio Alvarez, a nakon prvog kola Erling Haaland dijeli prvo mjesto najboljih strijelaca lige. Po dva pogotka imaju i Gross te Aleksandar Mitrović.

Nunez je na jednom, no oba napadača dvaju najjačih sastava ove sezone startali su pogocima već u prvoj utakmici prvenstva. Pa odmah potvrdili ono što se pretpostavljalo i prije početka: da će se voditi opaka bitka za najboljeg golgetera Premier lige narednih 10 mjeseci.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • zivojin bata miric 08.08.2022.

    Nikola sigurnim korakom grabi ka svjetskom.

  • KLM0810 07.08.2022.

    Haland je livada i kad ga procitaju strpace ga u dzep

  • Zdravo 07.08.2022.

    liverpool me sj..bao za 637e.....sve sem njih sam pogodio 13 parova....ulog 25e

Komentiraj...
Vidi sve komentare