To je to što me zanima!

VIDEO Igru kao Kovačić protiv Kanade pružio je malo tko u povijesti. Zadnji je bio Matthäus

Nije asistirao. Nije zabio. A što onda jest napravio da ga se spominje? Držao je konce vezne linije uz kapetana Luku Modrića, a ovoga puta ga vjerojatno i nadmašio
Vidi originalni članak

Kada je Brozović nevidljiv zna se da je napravio dobar posao. Jer ga je bilo svugdje, rekao je Tomislav Ivković pa dodao i riječ, dvije o Mateu Kovačiću:

- Vrlo bitno bilo je da je Kova u početku izvukao, jer u većini situacija je on bio taj koji je vukao, a kada su na radnu temperaturu došli Modrić i Perišić, onda je krenulo drugim tokom. Htio bih da postane kao Ivica Kostelić, da ponovno radi slalome kao na početku karijere.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Upravo je Mateo Kovačić odigrao maestralnu utakmicu, pojeo vezni red Kanade i istaknuo se unatoč vrhunskoj izvedbi svih ostalih reprezentativaca, jer svi su zaista bili na nivou.

Nije asistirao. Nije zabio. A što onda jest napravio da ga se spominje? Držao je sve konce vezne linije uz kapetana Luku Modrića, a ovoga puta ga vjerojatno i nadmašio.

Ako je u nečemu najbolji, onda je to u iznošenju lopte i pritisku bez nje. Način na koji Kovačić osjeća prostor oko sebe ima malo koji igrač na svijetu. I kada se na to dodaju sjajni potezi kao dijagonala za Perišića kod drugog gola Kramarića ili, pak, proigravanje za Livaju u for koji je lako mogao biti i asistencija, onda cjelokupan dojam dobije drugu dimenziju.

Mateo Kovačić je protiv Kanade imao pet oduzetih lopti i kreirao je četiri šanse uz 93% točnih dodavanja. Bez žutog kartona. Toliku sigurnost imao je malo koji igrač u povijesti, a ona govori da je zadnji čovjek koji je imao takve brojke na utakmici Svjetskog prvenstva bio Lothar Matthäus 1990. godine. Nestvarno.

VIDEO: Kovinu predstavu protiv Kanade pogledajte OVDJE

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • pr1nce 28.11.2022.

    ali pronaci ce nacin dalic kako ubaciti pasalica ili vlasica. i sjebati nam igru.

  • PlaviKAJ 28.11.2022.

    Maestralna tekma Kovačića i Kramarića! Neka tako nastave i nema brige. Majstori!

  • 28.11.2022.

    Daaaa,on to može ,zna,i mora češće tako za reprezentaciju

Komentiraj...
Vidi sve komentare