To je to što me zanima!

VIDEO Istra demolirala Hajduk, domaći navijači se naslađivali sa Splićanima: Dajte nam gol!

Najbolja utakmica Istre u posljednjih nekoliko godina, a Ivan Leko će se morati ozbiljni zamisliti. S ovakvom igrom, pogotovo katastrofalnom obranom, teško se mogu nadati naslovu
Vidi originalni članak

U posljednjih deset utakmica Hajduk je sedam puta slavio protiv Istre, nekoliko puta i natrpavši im mrežu. Bila su dva remija i Istra je jednom slavila, u listopadu 2020. godine. Bili su im redovita mušterija pa su sa statusom velikog favorita koji lovi Dinamo u borbi za naslov, Splićani puni samopouzdanja došli u Puli.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hajduk na Aldo Drosini izmamio je veliki interes navijača pa je stadion bio gotovo pun. Više od 4700 navijača stvorilo je sjajnu atmosferu i nadalo se sjajnoj utakmici. Dobili smo je, ali uz totalno neočekivani rasplet. Istra je vratila Hajduku s kamatama demoliravši ga s 3-0! Ovako uvjerljivo Puljani su razbili 'bile' prije osam godina kada je bilo 4-1.

Sve golove možete pogledati OVDJE

Fantastičan i opet posebno nadahnut bio je bivši igrač Hajduka Ante Erceg, hajdučko srce iz 2017. godine. Poigravao se sa stoperima Hajduka pa pokazao lucidnost kod prvog gola u 29. minuti. Primio je loptu na lijevoj strani šesnaesterca, cimao je mladog Prpića pa ga nasamario lukavim udarcem kroz noge s kojim je prevario i Sentića. Nije dobro reagirao i lopta se zakoprcala u mreži.

Uslijedili su trenuci koji su vrlo vjerojatno odredili daljnji tijek utakmice i pobjednika. Prvo je gol poništen Dariju Melnjaku zbog upitnog zaleđa. Tehničari u VAR sobi su zbunjujuće povukli linije i teško je prepoznati je li bilo zaleđe. Odmah u sljedećem napadu novi gol, ali ovaj put je i Borevković bio u zaleđu.

To kao da je mentalno uništilo Splićane. U nastavku je izašla neka druga momčad. Bez agresije, trke i presinga, svega onoga na čemu Ivan Leko inzistira. Izgledali su grogirano, samo ih je netko trebao nokautirati. A to su napravili Galilea i Erceg.

U 54. minuti totalni raspad u obrani Hajduka. Galilea je ostao potpuno sam u petercu pa efektno iz poluvoleja pogodio lijevi kut nakon ubačaja iz kuta. Već tada nazirala se blamaža, a ona se dogodila 12 minuta kasnije.

Hujber je prošao po desnoj strani i poslao loptu u peterac, a tamo je Erceg uklizao i uz dosta sreće zabio drugi gol i ukupno treći ove sezone protiv svog nekadašnjeg kluba. Proslavio ga je pokazavši prezime na dresu.

S nemoćnim Hajdukom su se u završnici naslađivali i navijači Istre pjevajući 'dajte nam gol'. Najbolja utakmica Istre u posljednjih nekoliko godina, a Ivan Leko će se morati ozbiljni zamisliti. S ovakvom igrom, pogotovo katastrofalnom obranom, teško se mogu nadati naslovu.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • luka modrić 30.01.2023.

    Taj ajduk je jadan da ne može biti jadniji 🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂😂

  • 30.01.2023.

    Tko još gleda na pobjede.Najvažnije sa imaju najviše registriranih navijača.

  • Pazo 30.01.2023.

    Jel nastupija Bog baluna, zna li se šta?

Komentiraj...
Vidi sve komentare