To je to što me zanima!

VIDEO Luka Vušković postao je najmlađi strijelac Hajduka ikad. Odgovorio je Osijekov tinejdžer

Mladi stoper nadskočio je obranu Osijeka u 20. minuti četvrtfinala Kupa u Osijeku i upisao se u povijest splitskog kluba, a vjerojatno i natjecanja za Rabuzinovo sunce
Vidi originalni članak

Samo tri dana nakon debija u derbiju protiv Dinama Luka Vušković dobio je povjerenje Ivana Leke i za ogled protiv Osijeka u četvrtfinalu Kupa. Sa 16 godina i pet dana postao je najmlađi strijelac u jednoj seniorskoj utakmici Hajduka.

Vušković je u 20. minuti glavom zabio nakon kornera koji je izveo Filip Krovinović.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vuškovićev gol Osijeku možete pogledati OVDJE.

Izjednačio rekord Marka Dabre

Podsjetimo, igrači u Hrvatskoj prije 16. rođendana ne smiju zaigrati za seniore.

Luka je u nedjelju na Maksimiru sa 16 godina i dva dana izjednačio rekord najmlađeg debitanta u HNL-u s Markom Dabrom. Što se Hajduka tiče, nadmašio je dotadašnjeg rekordera Josipa Bašića koji je debitirao sa 16 godina i 211 dana.

Još može postati najmlađi strijelac u HNL-u

Mlađi brat Marija Vuškovića još je s 15 godina, sedam mjeseci i jednim danom postao najmlađi debitant za poljudski klub u prijateljskoj utakmici protiv Uranije i Baške vode. Dva mjeseca kasnije postao je najmlađi Hrvat s nastupom u Uefinoj Ligi mladih, a kasnije i najmlađi strijelac.

Dosadašnji najmlađi strijelac Hajduka bio je Nikola Vlašić sa 17 godina i 29 dana u HNL-u u sezoni 2014/15. Što se HNL-a tiče, najmlađi strijelac i dalje je Lovro Zvonarek koji je zabio sa 16 godina i 14 dana. Vušković ga može prestići ako zabije za vikend protiv Lokomotive.

Krovinović realizirao kontru, Živković smanjio

Filip Krovinović povisio je prednost Hajduka u 77. minuti sjurivši se po lijevoj strani nakon odličnog proigravanja i asistencije Marka Livaje. Šest minuta stajalo je na semaforu 2-0, a onda je Filip Živković, 16-godišnjak u momčadi bijelo-plavih, u mrežu pospremio odbijenu loptu nakon udarca Mihaela Žapera. Bio mu je to sedmi nastup za seniorsku momčad, rođen je 1. kolovoza 2006.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • ujo5 01.03.2023.

    Malom svaka čast i svu sreću u životu... A vi novinar ste g. Vna 10 članaka o hajduku kao da je samo hajduk igro danas

  • 01.03.2023.

    nadam se u polufinalu hajduk dinamo na poljudu.

  • ZG - KAJ 01.03.2023.

    Kaj ce Hajduku trener kad Livaja slaze momcad i sustav igre?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare