To je to što me zanima!

VIDEO Messi zabio hat-trick 86. selekciji svijeta i prešao stotku

Argentina je natrpala Curaçao 7-0 u prijateljskoj utakmici i nastavila sa slavljeničkim raspoloženjem nakon Mundijala, a Leo postao tek treći nogometaš s barem 100 reprezentativnih golova
Vidi originalni članak

Dok europske reprezentacije igraju kvalifikacije za iduće veliko natjecanje, Euro u Njemačkoj, Argentina je kod kuće imala mini-turneju kojom je slavila svjetski naslov iz Katra. Jačina protivnika baš i nije bila na nekoj zavidnoj razini. 

Nakon Paname, 61. na Fifinoj ljestvici (2-0), na red je došao i Curaçao koji je 86. Nikakvih tu problema nije bilo za "gauče" na novom stadionu u gradu Santiago del Esteru, slavili su 7-0.

POGLEDAJTE VIDEO:

Lionel Messi zabio je hat-trick i dodao jednu asistenciju. Pamtit će ovu utakmicu jer je zabio 100. reprezentativni gol u karijeri, a potom još dva. Tek je treći čovjek u povijesti nogometa kojem je to uspjelo nakon Portugalca Cristiana Ronalda, koji je na 122, i Iranca Alija Daeija, koji ih je zabio 109.

Barem jedan gol u svakoj godini

Messiju su za to trebale 174 utakmice s Argentinom, a Curaçao je uvrstio na popis 37 reprezentacija kojima je zabijao. Prva među njima je Hrvatska u debiju Luke Modrića u Baselu u prijateljskoj utakmici 2006. (3-2).

Zabijao je otad barem po jedan gol u svakoj kalendarskoj godini, a prošla mu je bila najefikasnija s 18 u 14 utakmica. Od 102 gola, njih 48 bili su u prijateljskim utakmicama.

U visokoj pobjedi zabijali su i Nicolás González, Enzo Fernández, Ángel Di María i Gonzalo Montiel.

POGLEDAJTE VIDEO: 'GRIJEŠILI SMO BESPOTREBNO, LIVAKOVIĆ NAS JE SPASIO'

Idi na 24sata

Komentari 17

  • PrinceVegeta 29.03.2023.

    Golman nije ni za 2.HNL... al realno

  • ioiooik 29.03.2023.

    Messi je jedini igrač u povijesti nogometa koji je sudjelovao kod 51 golova (26 golova i 25 asistencije) za reprezentaciju na velikim natjecanjima (Copa America + SP). Messi je najbolji igrač u povijesti i po učinku u nokaut fazi sa reprezentacijom na velikim takmičenjima. Izravno je sudjelovao kod 28 golova koje je Argentina postigla na Svjetskom prvenstvu i Copa America (10 golova i 18 asistencija).

  • force4 29.03.2023.

    Zar se računaju golovi u prijateljskim utakmicama?

Komentiraj...
Vidi sve komentare