To je to što me zanima!

VIDEO Modrić dobio novu 'pilu': Luksuzni auto dizajnirao Hrvat

Električni model BMW iX xDrive 50 ima veliku autonomiju baterije pa s jednim punjenjem može prijeći do 632 kilometra, a početna mu je cijena 939.037,50 kuna
Vidi originalni članak

Prije nego što su se razbježali po reprezentacijama uoči Svjetskog prvenstva u Kataru, nogometaši Real Madrida dobili su nove sponzorske aute, kao i njihove kolege košarkaši.

Nakon gotovo 20 godina suradnje s Audijem, "kraljevski klub" ove sezone vozi na pogon BMW-a, na čemu bi Real godišnje trebao zaraditi oko 7,5 milijuna eura, a svi su modeli u ponudi za igrače električni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Što vozi Luka Modrić?

Hrvatski reprezentativac i dokapetan Reala Luka Modrić (37) odlučio se za SUV model BMW iX xDrive 50, a u ponudi je bila i limuzina i4 M50.

BMW iX xDrive 50 ima veliku autonomiju baterije s kojom može prijeći do 632 kilometra pa se Luka s njim može odvažiti i na dulja putovanja, a ubrzanje 0-100 km/h mu je za 4,6 sekundi. Inače, dizajnirao ga je Hrvat Domagoj Đukec, šef dizajna u BMW-u.

Ima nisku potrošnju energije od maksimalno 21,4 kW/h i aerodinamiku s cd-om od 0,25. Standarnim kućnim kablom za napajanje punjenje traje osam i pol sati, dok se na fleksibilnom brzom punjaču 11kW na industrijskoj utičnici to može smanjiti na sat i 41 minutu.

LUKSUZNI VOZNI PARK Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Karakteristike i cijena BMW iX xDrive 50

BMW iX ima paletu sustava za pomoć vozaču kao standardnu značajku: Opcija profesionalnog pomagača u vožnji nudi praktičnost i sigurnost u kritičnim ili monotonim prometnim situacijama.

Tu je i pomoć pri vođenju i ostanku u traci s proširenim funkcijama, pomoć za upravljanje u nuždi, pomagač za zadržavanje u traci s upozorenjem na bočni sudar. Dodatni pomagač pri parkiranju koristi velik broj kamera kako bi pružio cjelovit prikaz predmeta koji okružuju vaše vozilo i u 3D-u.

Početna cijena BMW iX xDrive 50, modela od 385 kW odnosno 524 KS, u Hrvatskoj je 939.037,50 kuna ili 124.631,69 eura. Maksimalna mu je brzina 200 kilometara na sat.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • andi4 16.11.2022.

    Dok ovak citas dnevno te komentare vidis koliko smo mi primitivno i besramno bolesno drustvo, svjetski prvaci u pljuvanju drugih umjesto da se prije napisanih rijeci pogledamo u ogledalo !!

  • Vladovladić_2 15.11.2022.

    Hoće li se mali miš sjetiti platiti porez , pitam jer je poznat po zaboravljivosti, hoću reć' nesjećanju.

  • DadoPrpic 15.11.2022.

    Na hrvatskom se kaže "dobili su nove aute" a ne " dobili su nova auta "

Komentiraj...
Vidi sve komentare