To je to što me zanima!

VIDEO Optužio Fifu: Izmijenili su mi glasove, ništa ne vjerujem!

Bivši kapetan Ekvatorijalne Gvineje tvrdi da su mu u izboru za Zlatnu loptu izmijenili glasove i pripisali ih Cristianu Ronaldu i Lionelu Messiju, nije bio jedini koji se žalio na nepravilnosti
Vidi originalni članak

Bivši kapetan nogometne reprezentacije Ekvatorijalne Gvineje Juevnal Edjogo-Owono (43) je, komentirajući dodjelu Fifinih nagrada "The Best" koja je ovaj ponedjeljak održana u Parizu, tvrdio da su mu izmijenili glasove na izboru za Zlatnu loptu.

Dogodilo se, tvrdi Edjogo, na izboru 2013. na kojem je Cristiano Ronaldo (38) pobijedio ispred Lionela Messija (35). Bivši nogometaš u emisiji na španjolskoj platformi Gol Play kaže da nije glasovao ni za Portugalca ni za Argentinca, ali da su u rezultatima glasovanja ipak njihova imena stajala kraj njegova.

POGLEDAJTE VIDEO: Ronaldo u arapskoj odjeći

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sve što mogu reći o toj nagradi je da sam 2013. glasovao za trojicu igrača u izboru za Zlatnu loptu i poslao glasove, a na kraju, kad su objavili tko je za koga glasovao, kod mene je stajalo drugačije. Pisalo je da sam glasovao za Messija, Cristiana i ne znam koga još, ali nisam ni za koga od njih. Zato ništa ne vjerujem oko tih nagrada - rekao je Edjogo-Owono.

Izbor su tad zajednički organizirali Fifa i France Football. Nažalost, dokument s Fifinih stranica o tome tko je kako glasovao 2013. više nije dostupan. Španjolski Diario As zatražio je pojašnjenje od Fife.

- Nikad nisam nikom govorio o tome jer me to nije previše diralo. Prestao sam vjerovati da te nagrade išta znače. Nemaju nikakvu vrijednost - dodao je nogometaš.

POGLEDAJTE VIDEO:

Brojni su se požalili na nepravilnosti

I drugi su se igrači i treneri te 2013. požalili na nepravilnosti u izboru. Franck Ribéry (39), koji je završio treći, rekao je da je Fifa pogodovala Ronaldu jer je produžila rok za razmatranje nagrade nakon što je Ronaldo zabio hat-trick Švedskoj i odveo Portugal na Svjetsko prvenstvo.

Na popisu se tako nije našao ni izbornik Ekvatorijalne Gvineje Andoni Goikoetxea iako je poslao glasove, a Thiago Silva htio je dati najviše bodova Neymaru, ali je mislio da nema glasova za sunarodnjake, što nije istina. Pogreške su se potkrale i u glasovima izbornika Fidžija, Kuvajta, Dominikanske Republike, Vanuatua i Bolivije, pisao je Mundo Deportivo.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • RoyBean 03.03.2023.

    Infantilni nastavlja Blattnerovu igru. Preuzeo štafetu.

  • gnojna družina 03.03.2023.

    I prvi ni zadnji put. Realno, al realno fifa je tu samo da ubire pare libo njih ono za nogomet i to je realnost.

  • 03.03.2023.

    I meni su

Komentiraj...
Vidi sve komentare