Obavijesti

Sport

Komentari 11

VIDEO Optužio Fifu: Izmijenili su mi glasove, ništa ne vjerujem!

VIDEO Optužio Fifu: Izmijenili su mi glasove, ništa ne vjerujem!

Bivši kapetan Ekvatorijalne Gvineje tvrdi da su mu u izboru za Zlatnu loptu izmijenili glasove i pripisali ih Cristianu Ronaldu i Lionelu Messiju, nije bio jedini koji se žalio na nepravilnosti

VIDEO

Bivši kapetan nogometne reprezentacije Ekvatorijalne Gvineje Juevnal Edjogo-Owono (43) je, komentirajući dodjelu Fifinih nagrada "The Best" koja je ovaj ponedjeljak održana u Parizu, tvrdio da su mu izmijenili glasove na izboru za Zlatnu loptu.

Dogodilo se, tvrdi Edjogo, na izboru 2013. na kojem je Cristiano Ronaldo (38) pobijedio ispred Lionela Messija (35). Bivši nogometaš u emisiji na španjolskoj platformi Gol Play kaže da nije glasovao ni za Portugalca ni za Argentinca, ali da su u rezultatima glasovanja ipak njihova imena stajala kraj njegova.

POGLEDAJTE VIDEO: Ronaldo u arapskoj odjeći

Pokretanje videa...

Cristiano Ronaldo 02:45

- Sve što mogu reći o toj nagradi je da sam 2013. glasovao za trojicu igrača u izboru za Zlatnu loptu i poslao glasove, a na kraju, kad su objavili tko je za koga glasovao, kod mene je stajalo drugačije. Pisalo je da sam glasovao za Messija, Cristiana i ne znam koga još, ali nisam ni za koga od njih. Zato ništa ne vjerujem oko tih nagrada - rekao je Edjogo-Owono.

Izbor su tad zajednički organizirali Fifa i France Football. Nažalost, dokument s Fifinih stranica o tome tko je kako glasovao 2013. više nije dostupan. Španjolski Diario As zatražio je pojašnjenje od Fife.

- Nikad nisam nikom govorio o tome jer me to nije previše diralo. Prestao sam vjerovati da te nagrade išta znače. Nemaju nikakvu vrijednost - dodao je nogometaš.

POGLEDAJTE VIDEO:

Brojni su se požalili na nepravilnosti

I drugi su se igrači i treneri te 2013. požalili na nepravilnosti u izboru. Franck Ribéry (39), koji je završio treći, rekao je da je Fifa pogodovala Ronaldu jer je produžila rok za razmatranje nagrade nakon što je Ronaldo zabio hat-trick Švedskoj i odveo Portugal na Svjetsko prvenstvo.

Na popisu se tako nije našao ni izbornik Ekvatorijalne Gvineje Andoni Goikoetxea iako je poslao glasove, a Thiago Silva htio je dati najviše bodova Neymaru, ali je mislio da nema glasova za sunarodnjake, što nije istina. Pogreške su se potkrale i u glasovima izbornika Fidžija, Kuvajta, Dominikanske Republike, Vanuatua i Bolivije, pisao je Mundo Deportivo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom