To je to što me zanima!

VIDEO Poginuli vozač je prije 11 godina ostao bez suvozača u reliju. I njega je ubila ograda

Irac Craig Breen na sicilijanskom je reliju 2012. sletio s ceste i udario u metalnu ogradu. Suvozač mu je poginuo na mjestu. Ovaj četvrtak on je stradao trenirajući za utrku po Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Irski vozač relija Craig Breen poginuo je u četvrtak vozeći se zagorskom cestom u blizini Lobora. Njegov suvozač James Fulton (31) prošao je bez ozljeda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije samo 12 dana Breen je preživio prevrtanje automobila s istim suvozačem, a uz njegovu se karijeru veže još jedna smrt u trkaćem automobilu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Dok se natjecao na Intercontinental Rally Challengeu 2012., reliju Targa Florio na Siciliji, Breen je u Peugeotu 207 sletio s ceste i udario u metalnu ogradu koja je prodrla u kabinu.

Gledatelji su pohitali u pomoć i pozivali hitnu da što prije dođe. Breen je prošao bez ozljeda, ali njegov suvozač, Velšanin Gareth Jaffa Roberts, nije. Preminuo je na mjestu nesreće. Imao je 24 godine, Breenu su tad bile 22. I on je skončao u automobilu u 34. godini, također nakon sudara s ogradom.

POGLEDAJTE VIDEO: Pogibija Breenova suvozača 2012.

- Nema sumnje u mojoj glavi da bi Jaffa postao svjetski prvak kao suvozač. Imao je sve potrebne kvalitete i više. Njegova osobnost je osvajala, a veliki blistavi osmijeh pretvarao negativne situacije u pozitivne. Jednom kada je bio vezan u automobilu, bio je ultimativni robotski suvozač sa sposobnošću prilagodbe svakoj situaciji i brzini - govorio je na njegovu sprovodu televizijski novinar i prijatelj Howard Davies.

Trenirajući za WRC Croatia Rally koji bi se trebao voziti idućeg vikenda, Craig Breen je u Hyundaiju i20 sletio s lokalne ceste između Golubovca i Lobora u Krapinsko-zagorskoj županiji i udario u stup drvene ograde. Poginuo je na mjestu, a na automobilu nije bilo prevelike štete. Istragu će voditi Svjetska automobilistička federacija, a uzrok smrti otkrit će obdukcija.

DVD Lobor: Surađujemo i divimo se vozačima. Tako je bilo i danas dok nas nisu pozvali na stazu

Sućut su uputili loborski vatrogasci.

"Već tri godine surađujemo s vrhunskim vozačima rally-a, divimo se njihovim sposobnostima, brzini i uigranosti timova... Tako je započeo i današnji dan, sve do trenutka dok nas nisu pozvali na stazu... Ovim putem upućujemo izraze sućuti članovima obitelji tragično preminulog irskog vozača Craiga Breena, njegovim sportskim kolegama te članovima Hyundai Motorsport tima...", napisali su iz DVD-a Lobor koji je osiguravao trening.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Perry Cox 14.04.2023.

    Jučer ste pisali kako se ovo nije događalo 30 godina, po novom zakonu 7000€ za laganje

  • tutek! 14.04.2023.

    Piše: "divimo se njihovim sposobnostima, brzini i uigranosti timova". Ja im se ne divim. Jer nemam potrebe za takvim dokazivanjem. Mogao je poživjeti još solidan broj godina da je razmišljao drugačije. No sam je izabrao.

  • tutek! 14.04.2023.

    Dok je na stazi, ajde ok, to mu je rizik "posla", sam je odlučio, problem je kad takvi voze na cesti za normalnu vožnju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare