Obavijesti

Sport

Komentari 15

VIDEO Poginuli vozač je prije 11 godina ostao bez suvozača u reliju. I njega je ubila ograda

VIDEO Poginuli vozač je prije 11 godina ostao bez suvozača u reliju. I njega je ubila ograda

Irac Craig Breen na sicilijanskom je reliju 2012. sletio s ceste i udario u metalnu ogradu. Suvozač mu je poginuo na mjestu. Ovaj četvrtak on je stradao trenirajući za utrku po Hrvatskoj

VIDEO

Irski vozač relija Craig Breen poginuo je u četvrtak vozeći se zagorskom cestom u blizini Lobora. Njegov suvozač James Fulton (31) prošao je bez ozljeda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Poginuo Craig Breen 02:19

Prije samo 12 dana Breen je preživio prevrtanje automobila s istim suvozačem, a uz njegovu se karijeru veže još jedna smrt u trkaćem automobilu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Dok se natjecao na Intercontinental Rally Challengeu 2012., reliju Targa Florio na Siciliji, Breen je u Peugeotu 207 sletio s ceste i udario u metalnu ogradu koja je prodrla u kabinu.

Poznati irski reli vozač Craig Breen poginuo na treningu u Loboru

Gledatelji su pohitali u pomoć i pozivali hitnu da što prije dođe. Breen je prošao bez ozljeda, ali njegov suvozač, Velšanin Gareth Jaffa Roberts, nije. Preminuo je na mjestu nesreće. Imao je 24 godine, Breenu su tad bile 22. I on je skončao u automobilu u 34. godini, također nakon sudara s ogradom.

POGLEDAJTE VIDEO: Pogibija Breenova suvozača 2012.

- Nema sumnje u mojoj glavi da bi Jaffa postao svjetski prvak kao suvozač. Imao je sve potrebne kvalitete i više. Njegova osobnost je osvajala, a veliki blistavi osmijeh pretvarao negativne situacije u pozitivne. Jednom kada je bio vezan u automobilu, bio je ultimativni robotski suvozač sa sposobnošću prilagodbe svakoj situaciji i brzini - govorio je na njegovu sprovodu televizijski novinar i prijatelj Howard Davies.

Trenirajući za WRC Croatia Rally koji bi se trebao voziti idućeg vikenda, Craig Breen je u Hyundaiju i20 sletio s lokalne ceste između Golubovca i Lobora u Krapinsko-zagorskoj županiji i udario u stup drvene ograde. Poginuo je na mjestu, a na automobilu nije bilo prevelike štete. Istragu će voditi Svjetska automobilistička federacija, a uzrok smrti otkrit će obdukcija.

storyeditor/2023-04-13/PXL_130423_99345649__1_.jpg

DVD Lobor: Surađujemo i divimo se vozačima. Tako je bilo i danas dok nas nisu pozvali na stazu

Sućut su uputili loborski vatrogasci.

"Već tri godine surađujemo s vrhunskim vozačima rally-a, divimo se njihovim sposobnostima, brzini i uigranosti timova... Tako je započeo i današnji dan, sve do trenutka dok nas nisu pozvali na stazu... Ovim putem upućujemo izraze sućuti članovima obitelji tragično preminulog irskog vozača Craiga Breena, njegovim sportskim kolegama te članovima Hyundai Motorsport tima...", napisali su iz DVD-a Lobor koji je osiguravao trening.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe