To je to što me zanima!

VIDEO Pogledajte ludi preokret koji je Man. Cityju donio naslov

Slavit će se ovaj naslov do dugo u noć, a i Gundogan bi jednog dana mogao dobiti kip ispred stadiona baš kao Agüero. Ne zabija puno, ali našao je kada će zabiti. I to dva gola
Vidi originalni članak

Agüeroooooooooooooooooooooooo, vrištao je engleski komentator prije točno deset godina kada je Manchester City senzacionalnim preokretom u posljednjim minutama srušio QPR (3-2) i osvojio prvu Premier ligu.

Taj trenutak obilježio je povijest Cityja. Prije nekoliko dana proslavili su deset godina od te čudesne utakmice i sve ovjekovječili kipom na kojem Agüeru slavi baš taj pobjednički gol koji je donio titulu. I tko bi vjerovao da će samo nekoliko dana kasnije City u sličnoj drami osvojiti naslov. Ovaj put je Gündogan postao Aguero.

Manchester City je u neviđenoj drami pobijedio Aston Villu 3-2 i osvojio šesti naslov Premier lige, od toga četvrti u posljednjih pet godina.

Bilo je nevjerojatno stresno i dramatično, baš kao te 2012. godine. Villa je nakon 69 minuta vodila golovima Casha i Coutinha i Liverpoolu se sve otvorilo. Čuvši za rezultat na Etihadu, Anfield je gorio. Redsi su u tome trenutku imali 1-1 protiv Wolverhamptona i zahvaljujući pomoći Ville, pobjeda bi im donijela titulu. I slavili su 3-1, ali Gerrardova momčad nije izdržala. 

No, u 76. minuti zamirisalo je sve na tu već opjevanu 2012. godinu. Ilkay Gündogan zabio je glavom nakon ubačaja Sterlinga. Nakon muka i tišine, pojavila se nada.

Grizli su se nokti i čupala kosa i u tim trenucima nova injekcija nade na Etihadu. Rodri je potegnuo s 20-ak metara i pogodio donji lijevi kut za 2-2.

Oduševljenje i ludnica na Etihadu, navijači su gromoglasnim navijanjem gurali igrače naprijed i onda trenutak iz 81. minute koji će vjerojatno obilježiti Gündoganovu karijeru. Baš kao što je i Aguerovu. 

De Bruyne je prošao po desnoj strani i ubacio na drugu stativu, a tamo se ukazao njemački veznjak koji je pospremio loptu u mrežu i ludnica je mogla početi. Suigrači su se bacali po njemu, grlili ga, a navijači su bili u ekstazi. Sve je podsjetilo na 'taj' trenutak otprije deset godina.

Sve golove pogledajte OVDJE

Nakon posljednjeg zvižduka nastala je ludnica. Navijači su uletjeli na travnjak, opkolili igrače, i dalje nevjerujući što se zapravo dogodilo.

Slavit će se ovaj naslov do dugo u noć, a i Gündogan bi jednog dana mogao dobiti kip ispred stadiona baš kao Agüero. Ne zabija puno, ali našao je kada će zabiti. I to dva gola. Za povijest. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 23.05.2022.

    A neka zasluženo i bolji su od Liverpoola....

  • 22.05.2022.

    Bez šeikovih para bi bili u donjem dijelu tablice kao i svrake koji je veci klub od njih samih

  • KLM0810 22.05.2022.

    Kako su uspjeli izgubiti od reala ostaće misterij za sva vremena????

Komentiraj...
Vidi sve komentare