Obavijesti

Sport

Komentari 114

Kakva drama za kraj: City gubio pa preokrenuo sve u pet minuta i osvojio naslov ispred Redsa!

Kakva drama za kraj: City gubio pa preokrenuo sve u pet minuta i osvojio naslov ispred Redsa!

Manchester City prvak je Engleske za sezonu 2021/2022! U ludom 38. kolu 'građani' su pobijedili Aston Villu 3-2 i to nakon što su nadoknadili zaostatak od 2-0. Liverpool je slavio 3-1 protiv Wolvesa, ali sezonu će završiti kao drugi

Uoči zadnjeg kola Manchester City je imao bod više od Liverpoola i sam je odlučivao o svojoj sudbini. Aston Villa je na Etihadu povela sa 2-0 otvorivši priliku Liverpoolu da pobjedom protiv Wolverhamptona osvoje titulu. No, "Građani" su samoj završnici okrenuli rezultat postigavši tri gola i tako obranili naslov prvaka. Liverpoolu nije pomogla 3-1 pobjeda.

Osma je to titula "Građana" u povijesti, šesta otkako je Premier lige, te druga u nizu.

Počelo je šokantno na Anfieldu, Wolverhampton je golom Pedra Neta poveo već u trećoj minuti. Međutim, Liverpool se brzo pribrao i Sadio Mane je izjednačio u 24. minuti.

Premier League - Manchester City v Aston Villa

Na Etihadu je City pritiskao, no poveli su gosti. Aston Villa je u 37. minuti izvela sjajnu akciju. Lucas Digne je probio lijevu stranu, ubacio u peterac, a tamo je Cash glavom zabio za 1-0 i muk na Etihadu.

U tom su trenutku City i Liverpool bili bodovno izjednačeni (90-90), no "Građani" su bili prvaci zbog bolje razlike pogodaka. U samoj završnici prvog dijela Villa je mogla i do drugog gola, Ollie Watkins je pobjegao Fernandinhu, no nije najbolje reagirao.

Premier League - Manchester City v Aston Villa

City je bio korak do izjednačenja u 48. minuti, ali je De Bruyne je prebacio vrata. Samo dvije minute kasnije Gabriel Jesus je imao sjajnu priliku, no niti on nije pogodio. S druge strane Liverpool je u 51. minuti zabio za 2-1, no radost je kratko trajala, jer je Mane bio u zaleđu.

Cityjevi izgledi za obranu naslova mogli su se bitno smanjiti u 54. minuti kada je Watkins ponovo izašao sam ispred Edersona, no nije iskoristio zicer. No, u 69. minuti Philippe Coutinho nije promašio. Bivši napadač Liverpoola sjajno je pogodio za nevjerojatnih 0-2 u Cityjevom dvorištu. "Redsima" je u tim trenucima trebao gol kako bi preuzeli vodstvo na ljestvici.

Tračak nade za City pojavio se u 76. minuti kada je Ilkay Gundogan zabio glavom za 1-2 na ubačaj Raheema Sterlinga. Četiri minute kasnije Rodri je s ruba kaznenog udarca pogodio za 2-2 i City se našao u prilici trećim golom izboriti pobjedu i naslov prvaka bez obzira na ishod utakmice u Liverpoolu. Nije se trebalo previše čekati, u 83. minuti Gundogan je zabio za 3-2 za "ludilo" na Etihadu.

Premier League - Manchester City v Aston Villa

Momčad Pepa Guardiole je do 76. minute gubila 0-2, a potom u svega šest minuta zabila tri gola za čudesan preokret.

U 84. minuti i Liverpool je stigao do prednosti od 2-1 golom Salaha, no to nije bilo dovoljno. "Redsima" je trebala pomoć Ville, koja na koncu nije stigla. U 89. je za 3-1 zabio i Robertson.

Premier League - Liverpool v Wolverhampton Wanderers

Zadnje kolo je razriješilo i pitanje posljednjeg putnika u niži rang natjecanja. Watfordu i Norwichu, koji su već ranije ispali, pridružio se i Burnley.

Leeds i Burnley su imali po 35 bodova, no Burnely je uoči zadnjih 90 minuta sezone imao bolju razliku pogodaka. Međutim, Leeds je u zadnjem kolu na gostovanju pobijedio Brentford sa 2-1, dok je Burnley kod kuće istim rezultatom izgubio od Newcastle Uniteda.

Tottenham je gostujućom pobjedom protiv Norwich Cityja sa čak 5-0 potvrdio četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka. Za londonski sastav su zabili Dejan Kuluševski (17, 64), Harry Kane (32) i Son (70, 75).

Chelsea je u zadnjem kolu kod kuće pobijedio Watford sa 2-1, a Mateo Kovačić nije nastupio zbog ozljede gležnja.

Na koncu je City slavio sa 93 boda, dok je Liverpool drugi s bodom manje. Chelsea na trećem mjestu ima 74, a Tottenham kao četvrti je sakupio 71 bod.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Premier liga, 38. kolo 17:00 , Etihad, Manchester; Anfield, Liverpool
Sortiranje događaja
90+4'

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Manchester City je prvak Engleske! Nevjerojatan završetak lude sezone, neviđeno i nevjerojatno. To samo City može.

U jednoj od najneizvjesnijih i najluđih sezona u povijesti Premier Lige Manchester City je do naslova došao u posljednjih deset minuta. Gubili su 2-0 od Aston Ville, bili su na koljenima, ali 'građani' su u samo pet minuta prokrenuli. Sve je započeo Gundogan, nastavio Rodri, a zaključio onaj koji je i započeo, čudesni Nijemac koji je donio naslov Cityju. I to četvrti u posljednjih pet godina.

Redsi su pobijedili Wolverhampton, ali tužnog lica i pognute glave napustili su Anfield. 

90'

Četiri minute sudačke nadoknade na Etihadu. Toliko nade još ima Liverpool da može do naslova. 

89'

Goooooooooooool. Liverpool ima 3-1 golom Robertsona. No, sada ovise o Villi. 

87'

Nevjerojatno što je preživio City. Gubili su 2-0, izgledali nemoćno, ali onda je krenuo uraganski preokret na krilima Gundogana koji je ušao u igru u nastavku. Smanjio je na 2-1, potom je Rodri poravnao, a samo tri minute kasnije Gundogan je donio potpuni preokret. 

City sada ima baš sve u svojim rukama i sve podsjeća na onu čudesnu 2012. godinu. Doduše, tada su do naslova došli u nadoknadi nakon što su također gubili 2-0. 

84' LIVERPOOL VODI

Goooooooooooooooooooooooooool! Liverpool vodi 2-1 golom Salaha. U ovome trenutku ne ovise o sebi. Aston Villa mora izjednačiti. I prije nekoliko minuta je sve išlo kao po loju, ali City je sve okrenuo. 

Komentari 114