To je to što me zanima!

VIDEO Pogledajte sažetak ludog derbija i infarktno slavlje 'bilih'

Nakon pobjede "modrih" u Superkupu, "bili" su trijumfirali u HNL-u pred 12.428 gledatelja u Maksimiru 2-1 golom Rokasa Pukštasa u trećoj minuti sudačke nadoknade
Vidi originalni članak

Na prvu je djelovalo kao da bi to mogao biti još jedan derbi s nijednim ili možda jednim golom. Na koncu je nova sezona HNL-a otvorena infarktnom pobjedom Hajduka na Dinamom 2-1!

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Počelo je Dinamovim vodstvom u 35. minuti nakon što je Josip Mišić napravio pola posla oduzevši jednu loptu Marku Livaji na centru i uposlivši Darija Špikića. Ovaj je poslao Ferra "po ćevape" i vidio samog Brunu Petkovića koji je mirno pogodio. Ostaje pitanje pritom je li Luka Ivanušec iz zaleđa ometao Hajdukova golmana Ivana Lučića.

Imao je Petković ključeve utakmice u svojim rukama, u 65. minuti Jan Mlakar skrivio je blesav penal na Sadeghu Moharramiju. Ali nije ga Bruno zabio, pucao je nonšalantno i dao šansu Lučiću da mu ga uhvati. Dalo je to novi vjetar u leđa hajdukovcima koji su do kraja preokrenuli.

Dominik Livaković neshvatljivo je pogriješio u 74. minuti kad je loše izašao na svijeću Josipa Mišića. Marko Livaja zagradio mu je pristup lopti pa pogodio iz okreta za 1-1, a Ivan Leko bacio je sve karte u napad i to mu se isplatilo u zadnjim sekundama utakmice.

Nakon što je Vadis Odjidja-Ofoe propustio jednu vrlo dobru priliku, obranio mu je Livaković, Belgijac je u 93. iz kornera asistirao Rokasu Pukštasu koji je glavom, s Moharramijem na leđima, pogodio u bliži kut za veliko slavlje hajdukovaca.

Idi na 24sata

Komentari 300

  • kapunjohan 22.07.2023.

    svaka vam čast samo ja nisam znao pročitati imena naših dalmatinaca koji su eto pobijedili i dali gol iako je onom strelcu bio na leđima neki zagorac iz obrane dinama. sve je ok i ranije je to uvijek bio okršaj između dalmatinaca i purgera ili šire zagoraca kao i sada.

  • urnebes 22.07.2023.

    Dinamo može bit sretan da ih Hajduk nije totalno rasturio, ovakav dinamo nema ni malo šansi protiv Hajduka u začuđujućem usponu.

  • stole3881 22.07.2023.

    Koliko je Dinamo loš kad ih Livaja sam pobijedi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare