To je to što me zanima!

Vikend pred TV-om: Milan kod Juvea, Tottenham s Arsenalom

Pet utakmica izdvaja se za vikend, a počinje Merseyside Derbyem. U subotu i Inter dočekuje Napoli. U nedjelju igraju Tottenham-Arsenal, Juventus-Milan i PSG-Lyon
Vidi originalni članak

Nogometne lige zahuktavaju se pa se iz vikenda u vikend igra derbi do derbija, ovu subotu i nedjelju čak pet. 

Everton-Liverpool, subota 13.45

Kampiranje pred televizorom počinje Merseyside Derbyem, bit će to 216. po redu, a koliko je napeto u međusobnim utakmicama gradskih rivala, jasno govori podatak o čak 19 crvenih kartona u posljednjih 19 godina. Samo dvaput unazad osam godina nije 'pao' gol. Everton bi pobjedom preskočio 'redse' na tablici.

Inter-Napoli, subota 20.45 sati

Subota navečer rezervirana je za Sneijdera, Forlana, Hamšika, Cavanija i ostale majstore. Inter se polako vraća u formu, a pobjede u Serie A nasušno su potrebne obzirom da su tek na 16. mjestu. Napoli sjajno gura u Ligi prvaka, u prvenstvu žele više od 3. pozicije prošle sezone i na Giuseppe Meazzi nas čeka sjajna utakmica.

Tottenham-Arsenal, nedjelja 17 sati

Sjevernolondonski derbi bit će 171. u povijesti. Prošle sezone igrali su triput i uvijek je bilo puno golova. Redom, pet, pet pa šest golova. 'Topnici' u prvenstvo nikad nisu krenuli lošije, a Spursi su nakon dva poraza zaredali tri Premiership pobjede i u strašnoj su formi. Odmarali su glavne igrače od Europske lige, odmorni su i favoriti protiv Arsenala. Utakmica će hrvatskoj publici biti zanimljivija zbog kolonije naših reprezentativaca, sigurno će igrati samo Modrić.

Juventus-Milan, nedjelja 20.45 sati

Dvoboji ovih klubova spadaju među najveća rivalstva u Italiji. 'Stara dama' vraća se na stare staze slave i vodeći su u prvenstvu. Ovo ljeto doveli su 15-ak novih igrača, ali nije im trebalo puno da se uigraju. Milan pak u LP igra vrlo dobro, ali u Serie A se muče. Ove sezone igrali su već Berlusconi kup, 'rossoneri' su pobijedili 2-1.

PSG-Lyon, nedjelja 21 sat

Nogometni vikend kraju će privesti francuski derbi. Ovo ljeto šeici su u Parižane 'utukli lovu', a doveli su i'kapitalca' Pastorea kojeg će među ostalima pokušati zaustaviti Lovren. Nisu uhvatili kontinuitet, ali u prvenstvu su pri vrhu, drugi su s istim brojem bodova kao i vodeći Lyon. Imaju čak identičnu gol-razliku. 'Lavove' smo upoznali ovog utorka u utakmici protiv Dinama i sigurno nas čeka odličan nogomet.


Idi na 24sata

Komentari 40

  • Duky007 30.09.2011.

    Sva sreća da hrt, nova i rtl niš ne prenose pa ne moramo gleadat najveće svjetske igrače, fakat smo balkanci :(

  • ozil10_1 30.09.2011.

    zanimljiv vikend :))

  • earn respect 30.09.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare