To je to što me zanima!

Vila propuh: U Prvoj HNL sada više baš nitko ne igra obranu...

Dinamo, Hajduk i Rijeka jedini su zabili više nego što su primili. Svi ostali klubovi u Prvoj HNL s gol razlikom su otišli u minus. Najlošiji je Zadar koji je četvrti na tablici
Vidi originalni članak

Dinamo je zabio 15 golova više nego što je primio ove sezone, Rijeka čak 16, Hajduk šest, a Zagreb je na nuli. Svi ostali klubovi u hrvatskom prvenstvu imaju gol razliku “u minusu”.

Tom bi se društvu, ako ovako nastavi igrati, uskoro mogao priključiti i Hajduk. Iako ima jednog od najboljih golmana u ligi, već je primio 15 golova, a to je malo manje od dva po utakmici. No gol-razlika ne znači ništa za poziciju na ljestvici, ako su golovi ravnomjerno raspoređeni. To najbolje znaju nogometaši Zadra koji su u gornjoj polovici prvenstvene ljestvice iako su u devet kola primili najviše u 1. HNL ove sezone, čak 23 gola.

Zadrani su zabili čak 11 golova manje i imaju najgoru gol-razliku među klubovima u Europi koji su trenutačno u gornjem dijelu ljestvice. Primjerice, u Srbiji samo dva kluba imaju gol-razliku -11, i to su posljednji Voždovac i pretposljednji Radnički.
 U ligama petice ni jedan klub, koji se trenutačno nalazi na poziciji koja vodi u neko europsko natjecanje, nema negativnu gol razliku. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • arsenal 19 21.09.2014.

    Što više golova,to bolje za gledatelje.

  • fico11 21.09.2014.

    Bolje za igru i gledanje

  • bbbdado 21.09.2014.

    Dobro je to za gledaoce

Komentiraj...
Vidi sve komentare