To je to što me zanima!

Vinicius Jr. je igrao futsal, a Mariano je katalonski 'uljez'

Jedan je sin bodybuildera i Dominikanke, a zabio je gol u 50 sekundi provedenih na terenu, dok je drugi u djetinjstvu igrao Fifu s Barcelonom i Messijem kao glavnom zvijezdom, a sada mu je 'skinuo' rekord...
Vidi originalni članak

Real Madrid je u drugom El Clasicu ove sezone svladao Barcelonu 2-0 i vratio se na vrh prvenstvene ljestvice. Junaci domaćih bili su Vinicius Junior i Mariano Diaz. 

Vinicius Junior (19) je prvi tinejdžer koji je zabio na El Clasicu nakon Messija i prvi koji je rođen u 2000-ima. S 19 godina i 233 dana postao je najmlađi strijelac u El Clasicu u 21. stoljeću. Messi je rekord držao od ožujka 2007. godine kada je zabio hat-trick.

Ovaj je genijalni tinejdžer, punim imenom Vinicius Jose Paixao de Oliveira Junior rođen u Rio de Janeiru gdje je živio s roditeljima te dva brata i sestrom. Obitelj mu nije mogla pružiti najbolje financijske uvjete pa je u pomoć uskočio ujak Ulysses

Vinicius je kao dijete često igrao i Fifu gdje je najviše volio igrati s Barcelonom i koristiti Lea Messija kao ključ svoje igre, a sada je upravo njemu zabio gol, ali ne u igri.

- Uvijek sam igrao nogomet na ulici s prijateljima, a jedini razlog zašto sam išao kući bio je da igram Fifu, jedem ili spavam - rekao je jednom prilikom mladi golgeter.

Inače, prije velikog nogometa igrao je futsal zbog kojega je i počeo živjeti kod ujaka jer mu je bilo jednostavnije tako ići na treninge,a veliki je nogomet zaigrao u Flamengu 2010. kada je prošao test za upis u njihovu akademiju. Tata mu je kao nagradu za prolaz kupio ulaznicu za utakmicu prve momčadi Flamenga i odveo ga na nju.

Mariano Diaz (26) bio je Zidaneov pravi džoker s klupe. Zabio je u jednoj minuti, u prvom dodiru lopte i u prvom nastupu sezone, samo 50 sekundi nakon što je ušao u igru. Zizou ga je uveo u prvoj minuti sučeve nadoknade, a Diaz je primio loptu od Carvajala na desnoj strani, prošao Umtitija, a na kraju i Ter Stegena za konačnih 2-0.

Inače, Diaz je rođen u Kataloniji u Premiji Del Mar, turističkom gradu udaljenom samo 25 km od Realovog najvećeg rivala, Barcelone. Jedini je Katalonac u madridskoj svlačionici u koju se zapravo - vratio. Naime, nakon Badalone je prošao nekoliko kategorija u Realu, a potom su ga Madriđani prodali za 5 milijuna eura u Olympique Lyon u sezoni 2017./2018. 

Već sljedeću sezonu Mariano je opet bio na Santiago Bernabeu i to za 21 milijun eura nakon što je u 48 nastupa za Lyon zabio 21 gol i šest puta asistirao.

Otac mu je španjolski bodybuilder, a majka Dominikanka po čijoj je liniji Mariano zaigrao za tamošnju reprezentaciju i zabio gol u prijateljskoj utakmici s Haitijem.

Mariana nisu htjeli zadržati u Espanyolovoj omladinskoj školi jer im je bio prenizak. Ipak, nakon što je porastao dobio je priliku pokazati što zna u Segundi u dresu Badalone gdje ga je uočio Real Madrid. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 02.03.2020.

    Sin bodibildera i Dominikanke....bože moj tko i šta može bit danas novinar....to je strašno..

  • supporter81 02.03.2020.

    Zasto Mariano ne dobija minute kad god igra zabija zidane uopce nije dabar trener zivi na imenu...

  • sena2 02.03.2020.

    Di je bio genijalac u srijedu?Valjao se po terenu(stare fore lakrdije)i trazio faule!A sada ga dizete zbog sretnog gola!Hahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare