To je to što me zanima!

Više nije htio čekati: Spahija je spakirao kofere i napustio klub

Neven Spahija Ciboni je postavio uvjet - ili se riješite Strawberryja ili ja odlazim. A Amerikanca klub zasad ne može potjerati. Zato je Spahija spakirao kofere i otišao
Vidi originalni članak

Sastali smo se, rekao nam je da ne može više ovako, da ne zna pokrenuti momčad osim tjeranjem igrača. A kako ih mi ne možemo potjerati, on je otišao, ispričao je v. d. direktora Cibone Domagoj Čavlović.

Sporni igrači su Amerikanci koje je zatekao, Blassingame i posebice Strawberry, čija je igra i motivacija posljednjih tjedana bila sramotna. 

Međutim, kako klub zbog Fibine blokade ne može dovoditi igrače, nema smisla ni da ih tjera, pogotovo jer ih mora i isplatiti. Makar bi se stanje uskoro moglo promijeniti jer je na pomolu dogovor s jednim od vjerovnika.

- Ozbiljno pregovaramo s Markotom, a nakon što se dogovorimo, dovoljan je jedan njegov e-mail Fibi da se blokada skine - kaže v. d. direktora.

Spahija, međutim, očito nije želio više čekati. Postojala je i opcija tjeranja Amerikanaca bez da se dovedu zamjene, ali to bi vjerojatno značilo odustajanje od ambicija s početka sezone.

- Rekao nam je da je on preskup trener za nas ako idemo u tom smjeru - objasnio je Čavlović.

Spahija je otišao pet mjeseci nakon povratka na klupu na kojoj je započeo karijeru glavnog trenera. Cibonu je vodio do omjera 4-3 u regionalnoj ligi, ali niz europskih poraza produljio je za još pet utakmica, na 28. Ipak, dojam je da je prenaglio. Krenuo je u četverogodišnji projekt, a odustao je nakon manje od pola godine.

Umjesto njega Cibonu će voditi igračka legenda i dosadašnji pomoćni trener Slaven Rimac.

- Kao pomoćnik pokazao je da zna reagirati u pravim trenucima na pravi način - kaže Čavlović.

<<<Neven Spahija otišao s klupe, Slaven Rimac trener Cibone!>>>

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ćevabdžija 16.11.2013.

    vi što ste tu komentirali očito neznate previše o košarci . pa cibona da dovede phila jacksona nebi bila dobra jer ima vrlo prosječne igrače ako ne i loše.PA SPAHIJA JE BIO TRENER FENERA LJUDI . Vidio čovjek da od te priče nema ništa da nema s čime radit i otišao . zašto bi se on blamirao .blasingame je prosječan igrač i ništa više od toga . šarić će uvijek bit prosječan igrač . strawbery nemože zabit više od 12 poena hahaha.žižić korektan i samo to . rozić ostario . kus nema viiše šta tražit protiv jačih protivnika .kuridža isto prosječan .onaj što je došao iz siene nije loš al šta da radi čovjek sam. Ja isto da sam bio na spahijinom mjestu bih se pokupio i otišao i to vjerojatno prije . jedino ako bi mi ponudili dobru lovu ostao bih pa nek gube kolko hoće. Uglavnom tko zna kad će to bit ona stara cibona koja e skidala barcu doma , macabi , pao i ostale velikane. U slijedećih 5 godina će sigurno bit tarapana .

  • uuupppsss 15.11.2013.

    Eto ima i nesposobnijih uprava od Zadarske. Potjerati Lutza, a on osvojio 2 titule i vratio ljude na tribine, to mogu napraviti samo luđaci.

  • strmi007 15.11.2013.

    Nema tu sreće

Komentiraj...
Vidi sve komentare