To je to što me zanima!

Više od igre: Everton je odao počast žrtvama Hillsborougha

Na travnjak Goodison Parka uoči utakmice s Newcastleom izašlo je dvoje djece u dresovima Evertona i Liverpoola s brojevima 9 i 6 u spomen na žrtve Hillsborougha
Vidi originalni članak

Uvertira u sinoćnju utakmicu Premiershipa između Evertona i Newcastlea na Goodison Parku pokazala je da su neke stvari puno važnije od nogometa. 

U emotivnoj najavi susreta na travnjak je izašlo dvoje djece obučeno u dresova dvaju gradskih rivala Evertona i Liverpoola držeći se za ruke. Na leđima su imali brojeve 9 i 6, spojivši ih, predstavljali su 96 poginulih navijača Liverpoola u Hillsborough tragediji.

Tim je činom žestoki rival Everton odao počast žrtvama tragedije, koja se dogodila 15. travnja 1989. u Sheffieldu. Ovaj potez vrijedan divljenja potaknut je nedavnom konačnom presudom britanske vlade koja je nakon 23-godišnje istrage ustanovila da navijači Liverpoola nisu ni u kojem slučaju bili odgovorni za tragediju, kako ih se dosad teretilo.

Nogometaši su se okupili oko centra terena zagrljeni odavši počast žrtvama, dok je na semaforu pisalo 'Justice for 96, Merseyside United' čime su pokazali zajedništvo dvaju klubova iz Liverpoola.

U 2-2 remiju Evertonov Leighton Baines, čiji je otac, navijač 'redsa', preživio tragediju, prvi gol je posvetio žrtvama Hillsborougha.

- Gol njima definitivno posvećujem, iako je teško povezati moj gol ili utakmicu općenito s Hillsboroughom jer nogomet u usporedbi s time gubi na značenju - rekao je Baines.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • user_155404 19.09.2012.

    e to se zovu navijaci svaka cast

  • m4j 18.09.2012.

    slicna situacija se dogodila prije nekoliko godina za Rhysa Jonesa, ubijenog djecaka koji je navijao za everton..igrali su liverpool- toulouse i prije pocetka same utakmice bila je minuta sutnje i na razglas se pustila himna evertona pred prepunim Anfieldom..naravno tijekom intoniranja himne liverpoolovi navijaci nisu prestali pljeskati

  • dinamo zg u lp 18.09.2012.

    svaka čast to dokazuje koliko su napredniji od nas kod nas se to između Dinama i Hajduka nikad nebi dogodilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare