To je to što me zanima!

Više si ne vjerujem: Najbolja američka gimnastičarka odbila je nastupiti i u finalu višeboja!

Moramo zaštititi misli i tijelo, a ne samo izaći i raditi ono što svijet želi da radimo, rekla je Simone Biles koja je u Tokiju lovila šest zlatnih medalja, ali pritisak nije izdržala
Vidi originalni članak

Nakon što se povukla usred ekipnog natjecanja u utorak, najuspješnija američka gimnastičarka svih vremena Simone Biles (24) neće nastupiti ni u pojedinačnom višeboju u srijedu. Odluku pravda psihološkim problemima.

Biles je izborila finala po spravama u četiri discipline, a hoće li nastupiti u njima, odlučit će naknadno.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nisam htjela nastaviti, moram se koncentrirati na mentalno zdravlje. Mislim da je to u sportu važnije. Moramo zaštititi misli i tijelo, a ne samo izaći i raditi ono što svijet želi da radimo - rekla je Biles.

Pritisak je očito na nju prevelik. U Tokiju je trebala loviti šest zlatnih medalja. U Riju ih je osvojila četiri. Ali puklo je na psihološkom planu.

- Više si ne vjerujem, možda sam prestara. Osjetila sam težinu svijeta, mi nismo samo sportaši. Mi smo ljudi i ponekad morate odustati - uvjerava Biles.

Američki gimnastički savez čvrsto je podržava.

"Svaki ćemo je dan pratiti i odlučiti hoće li nastupati idući tjedan. Čvrsto podržavamo odluku Simone i plješćemo njenoj hrabrosti što u prvi plan stavlja svoju dobrobit. Hrabrošću je pokazala zašto je primjer drugima", poručili su.

Nakon što je Biles odustala od ekipnog natjecanja, vratila se pogledati završetak natjecanja. Njene kolegice osvojile su srebro iza Rusije, ispred Velike Britanije.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Šipumil 30.07.2021.

    A možda je samo problem antidoping kontrola ... tko će ga znati ako joj ne uzmu uzorak ...

  • zmefkomir 28.07.2021.

    Šta si uopće i dolazila

  • CoolRi 28.07.2021.

    Da sacuva mentalno zdravlje? prema ovome ona je vrlo labilna i zdravkje joj je vec naruseno.... tko zna opet koja je druga strana price

Komentiraj...
Vidi sve komentare