Sport

Komentari 49

Više si ne vjerujem: Najbolja američka gimnastičarka odbila je nastupiti i u finalu višeboja!

Više si ne vjerujem: Najbolja američka gimnastičarka odbila je nastupiti i u finalu višeboja!

Moramo zaštititi misli i tijelo, a ne samo izaći i raditi ono što svijet želi da radimo, rekla je Simone Biles koja je u Tokiju lovila šest zlatnih medalja, ali pritisak nije izdržala

Nakon što se povukla usred ekipnog natjecanja u utorak, najuspješnija američka gimnastičarka svih vremena Simone Biles (24) neće nastupiti ni u pojedinačnom višeboju u srijedu. Odluku pravda psihološkim problemima.

Biles je izborila finala po spravama u četiri discipline, a hoće li nastupiti u njima, odlučit će naknadno.

- Nisam htjela nastaviti, moram se koncentrirati na mentalno zdravlje. Mislim da je to u sportu važnije. Moramo zaštititi misli i tijelo, a ne samo izaći i raditi ono što svijet želi da radimo - rekla je Biles.

Pritisak je očito na nju prevelik. U Tokiju je trebala loviti šest zlatnih medalja. U Riju ih je osvojila četiri. Ali puklo je na psihološkom planu.

- Više si ne vjerujem, možda sam prestara. Osjetila sam težinu svijeta, mi nismo samo sportaši. Mi smo ljudi i ponekad morate odustati - uvjerava Biles.

TOKYO 2020 OLYMPICS: Editor

Američki gimnastički savez čvrsto je podržava.

"Svaki ćemo je dan pratiti i odlučiti hoće li nastupati idući tjedan. Čvrsto podržavamo odluku Simone i plješćemo njenoj hrabrosti što u prvi plan stavlja svoju dobrobit. Hrabrošću je pokazala zašto je primjer drugima", poručili su.

Nakon što je Biles odustala od ekipnog natjecanja, vratila se pogledati završetak natjecanja. Njene kolegice osvojile su srebro iza Rusije, ispred Velike Britanije.

Gymnastics - Artistic - Women

Najčitaniji članci