To je to što me zanima!

Vitalij Kličko obranio WBC titulu prekidom u 9. rundi

Kličkov izazivač, 35-godišnji Kubanac Juan Carlos Gomez, nije imao dovoljno snage oduprijeti se na velikoj pozornici u Stuttgartu svjetskom prvaku
Vidi originalni članak

Bit će gotovo između šeste i osme runde, Gomez više od toga neće izdržati! Tako su uoči meča Vitalija Klička i Juana Carlosa Gomeza uglavnom zvučale najave boksačkih poznavatelja. Na kraju je tako i bilo. Sudac u ringu prekinuo je meč pred kraj devete runde i Ukrajinac Kličko zadržao je pojas svjetskoga prvaka po WBC verziji. Kubanac Gomez je u 36. godini dobio prvu i vrlo vjerojatno posljednju šansu da se bori za naslov prvaka.
Meč Vitalija Klička i Juana Carlosa Gomeza neće se dugo pamtiti u povijesti boksa. Kličko je borbu odradio taman onoliko koliko je bilo potrebno za sigurnu pobjedu. U svakom je trenutku sigurno držao bodovno odstojanje, ali prilike za knock-out nije mogao iskoristiti. Jednostavno nije imao snage. A potpuno iscrpljen bio je i njegov protivnik, što je u završnici meča dovelo do teško gledljive borbe u kojoj su obojica jedva čekala kraj. Gomez s posjekotinama na arkadama i na kapku, Kličko bez težih ozljeda.
Velika zvijezda Kličko imao je potporu najvećeg dijela dvorane u Stuttgartu, a meč nije propustio ni Boris Becker. Pozdravio se s Franzom Beckenbauerom i u društvu zaručnice zauzeo svoje mjesto. U dvorani je bio i Herthin napadač Andrij Voronjin, koji je ranije istoga dana igrao za svoju momčad protiv Stuttgarta. Kao da je ukrajinski nogometaš sam slagao raspored utakmica...

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 0077 22.03.2009.

    mislim da je beckeru bilo najljepše na meču. bar po slici

  • classic 22.03.2009.

    Ovo je balet a ne boks.... Zoran123456 to ti je dobro pitanje.... ajde molim te ova braca Klicko su samo razvikani a nemaju ni tehnike a ni nekog znanja bas nego se ko balvani vuku po ringu.... Njih guraju pare a ne boks. Boks je nestao kad su najveci poput Lewisa,Tysona,Holyfelda i sl otisli u mirovinu.

  • hogarko 22.03.2009.

    Nije se on namjerio na runjavog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare