To je to što me zanima!

Vladimir Kličko obranio naslov: Baš sam ga kaznio

Ukrajinski boksač Vladimir Kličko u Mannheimu je svladao Hasima Rahmana tehničkim nokautom u 7. rundi
Vidi originalni članak

Lijeva, desna, lijeva i Rahman je bio potpuno grogiran. Sudac Tony Weeks zaustavio je Klička i prekinuo borbu nakon 44 sekunde sedme runde u SAP Areni u Mannheimu. Ukrajinac je šesti put obranio naslove svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po IBF, WBO i IBO verzijama, treći put samo ove godine.
- Iznenadilo me što je bio tako spor - priznao je Kličko nakon što je istukao nižeg, težeg i starijeg Amerikanca, kojeg je proslavio “lucky punch” protiv Lennoxa Lewisa 2001. godine. Rahman je u cijelu priču uletio kao zamjena, jer je Aleksander Povjetkin otkazao borbu zbog ozljede gležnja.
Bila je to 52. Kličkova pobjeda u 55 mečeva, a čak 46. nokautom. A mogla je završiti još i ranije. U šestoj rundi Ukrajinac je bacio Rahmana u nokdaun, a zatim ga još nekoliko puta pošteno izudarao, dok se siroti Amerikanac mogao samo braniti u kutu. O Kličkovoj dominaciji dovoljno govori statistika - 179 od 369 upućenih udaraca pogodilo je Rahmana koji je, pak, Ukrajinca uspio udariti samo 30 puta iz 207 pokušaja.
- Stvarno sam ga kaznio. Mislio sam da će iz njegovoga kuta i ranije prekinuti borbu - rekao je mlađi brat Kličko, koji bi sad želio svoje naslove objediniti s onim po WBA verziji. Iduće subote ruski div Nikolaj Valujev branit će tu titulu protiv 46-godišnjeg Evandera Holyfielda. A nakon toga, za nekoliko mjeseci, možda vidimo i taj spektakl.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Enigmos 14.12.2008.

    Opak je...

  • Knight Cross 14.12.2008.

    Frajer je zvijer nemre ga niko sredit

Komentiraj...
Vidi sve komentare