To je to što me zanima!

Vlado Šola dobio novi posao. Bit će izbornik u susjednoj državi

Šola će debi na klupi crnogorske reprezentacije imati 9. ožujka, kad Crna Gora dočekuje Sloveniju
Vidi originalni članak

Hrvatski stručnjak Vlado Šola odlukom Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore imenovan je u četvrtak na dužnost izbornika crnogorske nacionalne momčadi.

Izbornička pozicija ostala je upražnjena nakon što se Zoran Roganović odlučio povući po završetku nastupa na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj, na kojem je crnogorska reprezentacija izborila plasman u glavnu rundu.

Vlado Šola je jedan od najboljih hrvatskih vratara svih vremena, a u igračkoj karijeri je osvojio pet medalja na najvećim natjecanjima, među kojima se ističu zlatna medalja sa Svjetskog prvenstva 2003. u Portugalu te zlatna olimpijska medalja iz Atene 2004. Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je u 132 službene utakmice u razdobolju od 1991. do 2005.

Igračku karijeru je okončao 2008., a potom se posvetio trenerskom pozivu. Bio je trener više klubova u Hrvatskoj, Rusiji, Kataru i Kini, a kao trener vratara u stručnom stožeru hrvatske reprezentacije, osvojio je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Šola će debi na klupi crnogorske reprezentacije imati 9. ožujka, kad Crna Gora dočekuje Sloveniju u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će sljedeće godine biti održano u Njemačkoj.

Crnogorski rukometaši su vodeći u skupini sa četiri boda, koliko ima i drugoplasirana Slovenija nakon dva odigrana kola. U skupini su još reprezentacije Bosne i Hercegovine te Kosova.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare