To je to što me zanima!

Aco Petrović košarkaški Ćiro Blažević: Vodili sve što vrijedi

Ćiro Blažević izvrstan je motivator, izvukao je najbolje iz nogometne reprezentacije BiH. Slično funkcionira i Aleksandar Petrović. Novi je izbornik košarkaša BiH
Vidi originalni članak

Obojica su izvrsni, karizmatični treneri, koji imaju mišljenje o svemu, a najjači su im adut motivacijske sposobnosti. Obojica su u karijeri vodila hrvatsku reprezentaciju i najbolje domaće klubove. U Acinu slučaju to su Cibona, Zadar i Cedevita, a najnovija im je poveznica reprezentacija BiH. Ćiro Blažević ostao je kratak, nogometaše nije odveo na Euro, u dodatnim je kvalifikacijama ispao od moćnog Portugala. Aci kvalifikacije ne bi smjele predstavljati nikakav problem, no izazov je napraviti velik rezultat na samom Eurobasketu iduće godine u Sloveniji.

- Momčad ima korektnu sportsku moć, a uz nekoliko promjena i blago pomlađivanje može se pretvoriti u veliku sportsku priču. Treba napraviti pravu selekciju igrača s dobrom kemijom - kaže Aco, kojeg će danas u Sarajevu KSBiH predstaviti kao novog izbornika. 

A baš je “kemija” ono što nedostaje košarkašima BiH. Talenta ne manjka, no problem je u ključu prema kojem u reprezentaciji mora biti i Bošnjaka, i Hrvata, i Srba.

- Sve tri nacije bit će zastupljene, nema pritiska - tvrdi Petrović, koji će za dva tjedna napuniti 53 godine. 

I Aco, poput Ćire, mnoge uspjehe može zahvaliti euforiji koju stvaraju dobrim rezultatima.

- Ona je segment posla, no ja sam trener 22 godine i ne mogu se svi uspjesi bazirati na euforiji, iako je logično da ona postoji kad te krene. Ljudi vole uspoređivati, a mogu reći da se i ja i Ćiro rukovodimo sportskom podlogom, da se rezultatski može nešto učiniti - kaže Aco. 

No nema dvojbe da će, čim zareda pobjede, i javnost u BiH “poludjeti” za Acom, kao što je i za njegovim nogometnim pandanom.

Vodili su sve što vrijedi

Poput Ace, Ćiro je vodio reprezentacije Hrvatske i BiH te većinu najvećih domaćih klubova - Dinamo, Hajduk, Rijeku, Varteks, Osijek i Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Harun32 03.02.2012.

    Izgleda da ce u strucnom stabu biti i cuveni Mirko Novosel. Hvala im obojici.

  • najjaći smo 03.02.2012.

    Aco je vrhunski trener,proživljava cijelu utakmicu s igračima,pretrči ka i oni na terenu..očekujem uzlet Bosne...i Hercegovine..

  • Ilirac 03.02.2012.

    Sigurno je na predstavljanju izjavio da je oduvijek navijao za Bosnu i da novac nije presudan nego ljubav prema BiH:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare