Obavijesti

Sport

Komentari 8

Aco Petrović košarkaški Ćiro Blažević: Vodili sve što vrijedi

Aco Petrović košarkaški Ćiro Blažević: Vodili sve što vrijedi
1

Ćiro Blažević izvrstan je motivator, izvukao je najbolje iz nogometne reprezentacije BiH. Slično funkcionira i Aleksandar Petrović. Novi je izbornik košarkaša BiH

VIDEO

Obojica su izvrsni, karizmatični treneri, koji imaju mišljenje o svemu, a najjači su im adut motivacijske sposobnosti. Obojica su u karijeri vodila hrvatsku reprezentaciju i najbolje domaće klubove. U Acinu slučaju to su Cibona, Zadar i Cedevita, a najnovija im je poveznica reprezentacija BiH. Ćiro Blažević ostao je kratak, nogometaše nije odveo na Euro, u dodatnim je kvalifikacijama ispao od moćnog Portugala. Aci kvalifikacije ne bi smjele predstavljati nikakav problem, no izazov je napraviti velik rezultat na samom Eurobasketu iduće godine u Sloveniji.

- Momčad ima korektnu sportsku moć, a uz nekoliko promjena i blago pomlađivanje može se pretvoriti u veliku sportsku priču. Treba napraviti pravu selekciju igrača s dobrom kemijom - kaže Aco, kojeg će danas u Sarajevu KSBiH predstaviti kao novog izbornika. 

A baš je “kemija” ono što nedostaje košarkašima BiH. Talenta ne manjka, no problem je u ključu prema kojem u reprezentaciji mora biti i Bošnjaka, i Hrvata, i Srba.

- Sve tri nacije bit će zastupljene, nema pritiska - tvrdi Petrović, koji će za dva tjedna napuniti 53 godine. 

I Aco, poput Ćire, mnoge uspjehe može zahvaliti euforiji koju stvaraju dobrim rezultatima.

- Ona je segment posla, no ja sam trener 22 godine i ne mogu se svi uspjesi bazirati na euforiji, iako je logično da ona postoji kad te krene. Ljudi vole uspoređivati, a mogu reći da se i ja i Ćiro rukovodimo sportskom podlogom, da se rezultatski može nešto učiniti - kaže Aco. 

No nema dvojbe da će, čim zareda pobjede, i javnost u BiH “poludjeti” za Acom, kao što je i za njegovim nogometnim pandanom.

Vodili su sve što vrijedi

Poput Ace, Ćiro je vodio reprezentacije Hrvatske i BiH te većinu najvećih domaćih klubova - Dinamo, Hajduk, Rijeku, Varteks, Osijek i Zagreb.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše