To je to što me zanima!

Vozača Formule stavili u komu i operirali 17 sati, vadili kosti...

Juan Manuel Correa (20) je teško ozlijeđen na utrci Formule 2 na belgijskom Spa-Francorchampsu. Sa 273 km/h u zavoju Raidillon se sudario s francuski vozačem Anthoineom Hubertom (22) koji je preminuo
Vidi originalni članak

Krajem kolovoza je teško stradao u sudaru na utrci Formule 2, u nedjelju je imao operaciju dugačku čak 17 sati prije koje su ga liječnici stavili u induciranu komu, a sada je po prvi put nakon nesreće javno progovorio.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Jasno mi je što me čeka. Noge mi se moraju oporaviti, posebno je nesigurno što će još biti s desnom nogom. Znam da me čeka jako duga i komplicirana rehabilitacija. Još uvijek procesiram sve što se dogodilo i što se još uvijek događa. Ova nesreća je teža od bilo čega s čime sam se susreo i fizički i psihički - poručio je ekvadorsko-američki vozač Juan Manuel Correa (20) i dodao:

- Hvala apsolutno svakoj osobi koja mi je pružila podršku. Dirnuo me ogroman broj brižnih poruka koje sam primio. Hvala svima iz dubine srca, znajte da su vaša podrška i pozitivnost napravili razliku.

Oporavak će trajati minimalno godinu dana

Pred njim je sada dugotrajan oporavak. Ozlijedio je kralježnicu i slomio obje noge. Posebno je teško stanje njegove desne noge, a liječnici su mu nakon nesreće savjetovali amputaciju. Međutim, on je to odbio, zatražio novo rješenje pa se pristupilo kompliciranoj operaciji koja je trajala gotovo čitav dan. Liječnici u Londonu u nedjelju su ga obrađivali 17 sati

Tijekom operacije je zabilježeno nekoliko komplikacija s krvnim žilama, a na kraju mu je odstranjeno više koštanog materijala nego što je to planirano prije operacije. Novu, puno lakšu i manje zahtjevnu operaciju će imati za dva tjedna.

- Liječnici očekuju da bi Juan Manuel za oko šest tjedana trebao napustiti bolnicu. Nakon toga kreće njegov oporavak. Iduća godina će biti ispunjena fizikalnim terapijama, rehabilitacijom i operacijama kojima će biti cilj povratiti potpunu funkcionalnost desne noge i gležnja - poručila je Correina obitelj priopćenjem u četvrtak.

U nesreći poginuo Anthoine Hubert (22)

Mladi Juan Manuel Correa stradao je krajem kolovoza u stravičnoj nesreći na utrci Formule 2 na belgijskom Spa-Francorchampsu. Sa 273 km/h u zavoju Raidillon se sudario s francuski vozačem Anthoineom Hubertom (22) koji je preminuo samo nekoliko sati kasnije u bolnici. Od siline udarca bolidi su se prepolovili.

Correa je odbio savjet liječnika koji su mu predlagali amputaciju dijela desne noge i prihvatio je operaciju u Londonu koja je umjesto predviđenih 10, potrajala čak 17 sati. Liječnicima je bio cilj pokušati spasiti ono što se spasiti da. Iza njega su i problemi s disanjem zbog kojih su mu tjednima morali davati terapije koje su mu praktički spasile život. 

TRAGEDIJA SA SMRTNIM ISHODOM Mladi vozač odbio amputaciju: Operacija za spas traje 10 sati

Idi na 24sata

Komentari 5

  • highfly 04.10.2019.

    Jelena, kakav je to ekvatorsko - američki vozač? di se to nalazi zemlja Ekvator?

Komentiraj...
Vidi sve komentare