Obavijesti

Sport

Komentari 12

Mladi vozač odbio amputaciju: Operacija za spas traje 10 sati

Mladi vozač odbio amputaciju: Operacija za spas traje 10 sati
1

Juan Manuel Correa (20) je odbio savjet liječnika da amputira dio desne noge nakon nesreće koju je doživio na utrci Spa-Francorchamps u Formuli 2. Sudario se tada sa Anthoineom Hubertom koji je poginuo

Krajem kolovoza stravična nesreća se dogodila na utrci Formule 2 na belgijskom Spa-Francorchampsu. Sa 273 km/h u zavoj Raidillon su ušli Anthoine Hubert (22) i Juan Manuel Correa (20) i sudarili se. U bolnici je preminuo mladi Francuz, a Correa je zadobio teške ozljede desne noge.

Pokretanje videa ...

Sada je pred njim velika bitka. Mladić je odbio savjet liječnika koji su mu predlagali amputaciju dijela desne noge i sada ga čeka zahtjevna 10-satna operacija u Londonu u kojoj će mu pokušati spasiti ono što se spasiti da. Iako je njegovo stanje posljednjih mjesec dana bilo stabilno, zbog stalnih problema s disanjem su mu morali davati terapije koje su mu praktički spasile život. 

Impresionirao liječnike oporavkom i željom da se izvuče

- Juan Manuel je pri svijesti i pluća su mu se oporavila puno prije nego što se očekivalo. Njegov cjelokupni oporavak i želja za životom su impresionirali liječnike. Operacija će odrediti i njegovu budućnost. Liječnici će, po prvi put nakon nesreće, dobiti kompletan uvid u rane na donjem dijelu njegove desne noge. Tako će moći procijeniti koliko su mu oštećeni cjevanica, gležanj i stopalo - stoji u priopćenju koje je objavila mladićeva obitelj.

- Spasit će ono što se spasiti može i odstraniti dijelove noge koji se ne mogu oporaviti kako bi mu noga ostala u što boljem stanju. Juanu Manuelu su savjetovali amputaciju desne noge, a on je to odbio i izabrao je operaciju, potpuno svjestan svih izazova koje ona nosi - objasnili su.

Tragedija u Belgiji: U sudaru je poginuo mladi vozač Formule 2
Tragedija u Belgiji: U sudaru je poginuo mladi vozač Formule 2

Juan Manuel Correa je stradao u Belgiji u sudaru u kojem je život izgubio njegov dvije godine stariji kolega Anthoine Hubert. Od siline udarca u zavoj Raidillon oba su se bolida raspolovila. Hubert je hitno prevezen u bolnicu gdje je i preminuo isti dan u 18 sati i 35 minuta.