To je to što me zanima!

Vratio se izgubljeni sin nakon osam mjeseci lutanja svijetom

Švedski rukometaš prošlog je ljeta zamrznuo svoj ugovor s Löwenom, koji mu traje do lipnja 2018., kako bi išao putovati svijetom. Sada je prihvatio poziv svog kluba koji se našao u problemima zbog brojnih ozljeda
Vidi originalni članak

Ne mogu vjerovati da sam opet ovdje, ovo je kao san, rekao je Kim Ekdahl du Rietz na povratničkoj konferenciji za medije.

Osam mjeseci švedski je lijevi vanjski putovao svijetom, odmarao, uživao u životu bez utakmica i treninga nakon što se u lipnju prošle godine odlučio oprostiti od rukometa. Ugovor s RN Löwenom ostao je na snazi, a s njemačkim se prvakom dogovorio da neće više igrati iako je tek navršio 28 godina. No Löwenove ambicije dobile su proteklih dana težak udarac nakon što su se ozlijedili Gedeon Guardiola, Momir Rnić i Max Trost i čelnici kluba odmah su se sjetili izgubljenog sina. Iako su prvi kontakti uspostavljeni već u Zagrebu tijekom Europskog prvenstva, posljednji problemi s teškom ozljedom Guardiole požurili su 'lavove' i švedski lijevi vanjski pristao je pomoći.

- Naravno da neće odmah igrati 60 minuta. Prije par tjedana posjetio nas je na treningu i oduševio sve. Bit će veliko pojačanje za ovu momčad, i kao igrač i kao čovjek - priča sportski direktor Oliver Roggisch.

U povratničkoj utakmici 6. ožujka protiv Leipziga SAP Arena će biti puna.

- Nije uopće bila teška odluka niti pitanje želim li pomoći dečkima u teškoj situaciji. Volim ovu momčad, ove navijače, dvoranu i klub - kaže Du Rietz.

A koliko je Šveđanin poseban rukometaš, drugačiji od drugih, govori i činjenica da je plaće do završetka svog ugovora (lipanj 2018.) odlučio donirati u dobrotvorne svrhe.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ronaldo90 02.03.2018.

    Cek...covjek dao otkaz na poslu da bi proputovao svijet i opet dobivao placu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare