To je to što me zanima!

Vrhunski sport ubija: 22 mrtva igrača u posljednjih 5 godina!

Tolika količina napora i silni zahtjevi za tijelo nužno ostavljaju posljedice, pa nekad i smrtne, rekao nam je dr. Zoran Bahtijarević, liječnik nogometne reprezentacije...
Vidi originalni članak

Vrhunski sport je nezdrav, riječ je o teškom zdravstvenom naprezanju. Tolika količina napora i silni zahtjevi za tijelo nužno ostavljaju posljedice, pa nekad i smrtne, rekao nam je dr. Zoran Bahtijarević, liječnik nogometne reprezentacije. 

Izjavu nam je dao nakon što je u snu zbog problema sa srcem preminuo bivši Dinamov golman Ivan Turina.

Alen Pamić je 22. nogometaš koji je preminuo u zadnjih pet godina. Od 2000. godine taj broj raste do zabrinjavajuće brojke 51. Alen je preminuo u petak navečer na malom nogometu. Prije nego je preminuo, rušio se triput. Svaki put su mu liječnici tvrdili da je s njim sve u redu i da su nalazi odlični. 

- Profesionalni sport je istinsko stanje bolesnog organizma. Rijetki sportaši nisu zdravstveno oštećeni, a mnogi su s 40 godina invalidi - dodao je dr. Bahtijarević.

Srčanih problema imao je i Dean Računica.

- Ni danas nisam siguran što je bilo s mojim srcem i je li odluka o prekidu karijere bila ispravna. Tko zna, možda sam mogao još igrati, a možda su mi spasili život - kaže bivši igrač Hajduka.

Turina umro u snu

Sve smo napravili kao što je uobičajeno, sve pretrage. Ne znam za druge srčane poteškoće, ali je imao manju manu na srcu s kojom se rodio, rekao je liječnik AIK-a. Ivan Turina preminuo je u snu. Imao je povećano srce, što je normalno kod sportaša. Svi nalazi bili su u redu, ali ni Turine više nema...

Nogometaš Borca (22) preminuo na terenu

Stojan Tomić srušio se na teren u 71. minuti utakmice za ulazak u 1. ligu. Mladi 22-godišnji Tomić igrao je za Borac. Suigrači su mu priskočili u pomoć, ali nije mu bilo spasa. Uzrok je moždani udar...

Muamba se srušio u Premiershipu

Fabrice Muamba imao je srčani udar na utakmici njegovog Boltona i Tottenhama. Srušio se na terenu. Kolabirao je prošle godine u ožujku. Pet mjeseci kasnije završio je karijeru. Liječnici mu nisu više dozvolili igrati.

Miguel Garcia jedva se izvukao

Španjolski nogometaš Miguel Garcia 2010. godine srušio se na utakmici Salamance i Betisa. Liječnici su ga jedva spasili. Garcia je objavio kraj karijere.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • MrB 22.06.2013.

    22 mrtva u 5 godina, pa vrhunski sport ubija. to je kao da kazete gripa je smrtonosna ili zrak je toksican.

  • GambaOsaka 22.06.2013.

    Zaboravili ste Fehera i Foea,a najvjerojatnije je ovo sve genetski.

  • rzbrzotrz 22.06.2013.

    Iskrena sućut Igoru i obitelji...

Komentiraj...
Vidi sve komentare