To je to što me zanima!

Vrsaljko mu spasio život, a svi su plakali kad je išao iz kluba...

Fernando Torres (35) objavio je kraj svoje karijere. Dijete je Atletico Madrida, a igrao je još u Liverpoolu, Chelseaju, Milanu i Sagan Tosu. U karijeri je osvojio europsko i svjetsko zlato, Ligu prvaka te Europsku ligu
Vidi originalni članak

Imam važnu objavu. Nakon 18 uzbudljivih godina došlo je vrijeme da završim karijeru, napisao je na svom Twitteru Španjolac Fernando Torres.

- U nedjelju u 10 sati po japanskom vremenu održat ću konferenciju za medije na kojoj ću objasniti sve detalje. Vidimo se! - dodao je u svojoj poruci.

Španjolski napadač odlučio je da je vrijeme za mirovinu. Popularni El Nino osvajao je zlatne medalje sa španjolskom reprezentacijom na Europskom i Svjetskom prvenstvu, Ligu prvaka sa Chelseajem i Europsku ligu s Chelseajem i Atletico Madridom.

Dijete je madridskog Atletica, a u klubu je igrao u dva navrata. U prvu momčad je ušao 2001. godine, a zadržao se sve do odlaska u Englesku 2007.  U Liverpoolu je pokazao sve čari svog talenta, ali najveću pogrešku karijere napravio je kada je odlučio u transferu vrijednom 58,5 milijuna eura otići u Chelsea. U Londonu se nije snašao, forma mu je drastično pala, a postao je i predmet zezancije među navijačima. U 110 odigranih utakmica uspio je zabiti samo 20 golova. 

Igrao je i u Milanu, a prošlu sezonu je proveo u japanskom Sagan Tosu.

Na povratku mu skandiralo 50.000 ljudi, kada je odlazio, čitav stadion je plakao

U svoj se Atletico vratio 2015. godine, godinu dana je proveo na posudbi u Milanu, a onda je stigao kući odraditi dvije zadnje sezone. U klubu ga je tada dočekao i Mario Mandžukić koji je nosio "njegovu" devetku. Na  predstavljanju na Vicente Calderónu se tada skupilo 50 tisuća ljudi koji su skandirali njegovo ime. 

- Svatko se kad-tad mora vratiti doma. Nikad nisam skrivao odakle sam i zato sam sretan. Čast mi je ponovno biti dio Atletica, kluba za koji sam kao klinac s tribina Vicente Calderona. Kada sam prvi puta igrao u Atleticu, tada je moj nogometni san bio ispunjen - pričao je tada El Nino.

U oproštajnoj utakmici, potpuno drugačija slika od one s njegovog povratka. Suze su se slijevale Wandom Metropolitano. Atletico je igrao s Eibarom, Torres je bio kapetan i zabio je oba gola u remiju 2-2. Za svoj je voljeni klub zabio ukupno 129 golova u 404 utakmice. U Madridu je igrao i sa Šimom Vrsaljkom koji ga je spasio na jednoj utakmici u ožujku 2017. godine. 

Atletico je gostovao kod Deportiva, a na Torresa je pet minuta prije kraja utakmice naletio Alex Bergantinos. Napadač je beživotno pao na travu i udario glavom. Stadion je utihnuo. Neki igrači Atletica nisu mogli ni gledati što se događa, ali Šime Vrsaljko je odmah dotrčao do njega, izvadio mu jezik i spasio život. Pomogao mu je tada i kapetan Gabi. Da nije bilo njihove ekspresne reakcije, Torres se mogao ugušiti.

- Neću se vraćati kao igrač. To mi i je najteže, što više neću nositi ovaj dres. Ne znam što nosi budućnost, ali kada je netko ovoliko vezan za klub, naravno da postoji želja da se vrati - rekao je na oproštaju od Atletica u svibnju prošle godine.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • user_432191 21.06.2019.

    Jedan od najboljih....u liverpoolu da je ostao imao bi više golova na kontu ali sa chelsea je sve osvojio.i da timski igrač

  • zekica 21.06.2019.

    Bio je odličan igrač a bio bi još bolji da je ostao u Liverpoolu. ... Najjači dio teksta mi je kad novinar napiše kako je u sudaru sa igračem Deportiva, Torres BEŽIVOTNO pao na travu, a onda uletio Vrsaljko i spasio mu život 😁 . .... Mislim da je ipak bio samo bez svijesti kad je pao na travu a ne bez života.

  • _Zdrav_ko_Reić 21.06.2019.

    Torres i Villa

Komentiraj...
Vidi sve komentare