Obavijesti

Sport

Komentari 50

Vrsaljko mu spasio život, a svi su plakali kad je išao iz kluba...

Vrsaljko mu spasio život, a svi su plakali kad je išao iz kluba...
1

Fernando Torres (35) objavio je kraj svoje karijere. Dijete je Atletico Madrida, a igrao je još u Liverpoolu, Chelseaju, Milanu i Sagan Tosu. U karijeri je osvojio europsko i svjetsko zlato, Ligu prvaka te Europsku ligu

VIDEO

Imam važnu objavu. Nakon 18 uzbudljivih godina došlo je vrijeme da završim karijeru, napisao je na svom Twitteru Španjolac Fernando Torres.

- U nedjelju u 10 sati po japanskom vremenu održat ću konferenciju za medije na kojoj ću objasniti sve detalje. Vidimo se! - dodao je u svojoj poruci.

Španjolski napadač odlučio je da je vrijeme za mirovinu. Popularni El Nino osvajao je zlatne medalje sa španjolskom reprezentacijom na Europskom i Svjetskom prvenstvu, Ligu prvaka sa Chelseajem i Europsku ligu s Chelseajem i Atletico Madridom.

Dijete je madridskog Atletica, a u klubu je igrao u dva navrata. U prvu momčad je ušao 2001. godine, a zadržao se sve do odlaska u Englesku 2007.  U Liverpoolu je pokazao sve čari svog talenta, ali najveću pogrešku karijere napravio je kada je odlučio u transferu vrijednom 58,5 milijuna eura otići u Chelsea. U Londonu se nije snašao, forma mu je drastično pala, a postao je i predmet zezancije među navijačima. U 110 odigranih utakmica uspio je zabiti samo 20 golova. 

Igrao je i u Milanu, a prošlu sezonu je proveo u japanskom Sagan Tosu.

REUTERS/PIXSELL

Na povratku mu skandiralo 50.000 ljudi, kada je odlazio, čitav stadion je plakao

U svoj se Atletico vratio 2015. godine, godinu dana je proveo na posudbi u Milanu, a onda je stigao kući odraditi dvije zadnje sezone. U klubu ga je tada dočekao i Mario Mandžukić koji je nosio "njegovu" devetku. Na  predstavljanju na Vicente Calderónu se tada skupilo 50 tisuća ljudi koji su skandirali njegovo ime. 

- Svatko se kad-tad mora vratiti doma. Nikad nisam skrivao odakle sam i zato sam sretan. Čast mi je ponovno biti dio Atletica, kluba za koji sam kao klinac s tribina Vicente Calderona. Kada sam prvi puta igrao u Atleticu, tada je moj nogometni san bio ispunjen - pričao je tada El Nino.

U oproštajnoj utakmici, potpuno drugačija slika od one s njegovog povratka. Suze su se slijevale Wandom Metropolitano. Atletico je igrao s Eibarom, Torres je bio kapetan i zabio je oba gola u remiju 2-2. Za svoj je voljeni klub zabio ukupno 129 golova u 404 utakmice. U Madridu je igrao i sa Šimom Vrsaljkom koji ga je spasio na jednoj utakmici u ožujku 2017. godine. 

DEPORTIVO-ATLÉTICO 16-17 Football Soccer - Deportivo Coruna v Atletico Madrid - Spanish La Liga Santander Football Soccer - Deportivo Coruna v Atletico Madrid - Spanish La Liga Santander

Atletico je gostovao kod Deportiva, a na Torresa je pet minuta prije kraja utakmice naletio Alex Bergantinos. Napadač je beživotno pao na travu i udario glavom. Stadion je utihnuo. Neki igrači Atletica nisu mogli ni gledati što se događa, ali Šime Vrsaljko je odmah dotrčao do njega, izvadio mu jezik i spasio život. Pomogao mu je tada i kapetan Gabi. Da nije bilo njihove ekspresne reakcije, Torres se mogao ugušiti.

- Neću se vraćati kao igrač. To mi i je najteže, što više neću nositi ovaj dres. Ne znam što nosi budućnost, ali kada je netko ovoliko vezan za klub, naravno da postoji želja da se vrati - rekao je na oproštaju od Atletica u svibnju prošle godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!
PSG - BORUSSIA 0-1

Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!

Parižani su u prvom poluvremenu 'pleli mrežu', ali nisu uspjeli zabiti gol te ih je za to stigla kazna u nastavku. Probudili su se domaći nogometaši i napadali, ali sve su lopte završile na okviru, a ne u mreži