To je to što me zanima!

Vuja, Zagrebov najjači igrač: Samo neka nas podcjenjuju...

ČUDO Rekao sam igračima da neću više lake golove, da igramo šest na šest pa ću ja odlučiti što ćemo i kako igrati. Tako je i bilo, kaže trener PPD Zagreba Veselin Vujovića
Vidi originalni članak

Nakon svega što sam prošao u karijeri, i lijepih i ružnih trenutaka, danas imam problem - ne znam uživati u trenutku. Tako je bilo i ovaj put. Svi slave, vesele se, a ja sam, čim je utakmica završila, počeo razmišljati kako Zagreb može biti još bolji, javio se Veselin Vujović jutro nakon čuda u Mannheimu.

Rukometni svijet je u šoku, Vuja i njegovi “ratnici” izbacili su vjerojatnog budućeg prvaka Njemačke na njegovu terenu, ovo je tek treći poraz Löwena na domaćem terenu u posljednje dvije sezone! I najteži, najbolniji. PPD Zagreb ide u četvrtfinale, Löwenu ostaje Bundesliga.

- Gledao sam ih kako se ponašaju, što pričaju, njihov govor tijela, i čini mi se da su nas malo i podcijenili. Uvijek kažem da se iz poraza puno više nauči nego iz pobjede. 

Opet su među osam

Tako je bilo i u ovom slučaju. Kad dobiješ prvu utakmicu, misliš da imaš recept, a mi smo tražili i pronašli novi, još bolji način - kaže Vuja, čovjek koji je u nepune dvije sezone zadužio i PPD Zagreb i hrvatski rukomet.

- Drugi put zaredom smo među osam, apsolutno zasluženo, i žao mi je jedino što je sustav malo nepravedan. Poštenije bi bilo da se izvlači tko će na koga, a ne ovako. Lani dobijemo Barcelonu u četvrtfinalu, a sad PSG. Ali dobro, idemo pokušati i to dobiti - dodao je trener PPD Zagreba.

Bez obzira na poraz u prvoj utakmici, na domaćem terenu, Vuja je vjerovao do kraja. I uvjerio svoje igrače kako je čudo ipak moguće.

- Imali smo malu krizu u prvom poluvremenu, svi su valjda mislili da će to Löwen lako riješiti kod onih 13-8, ali na poluvremenu sam vidio kod mojih igrača da su pozitivni, da vjeruju i rekao sam im samo: ‘Nemojte im dopustiti lake golove, ‘ajmo igrati šest na šest, pa meni dajte da odlučujem što ćemo i kako odigrati’. Poslušali su me i, evo, uspjeli smo.

U utakmici s nekoliko junaka najlogičnije je istaknuti onoga koji je zabio ključni gol, obranio ključnu loptu, ali Vuja ima svojeg junaka.

- Tonči Valčić je strašan! Čovjek s 37 godina igra kao mladić, ide do kraja u svakoj situaciji te mogu samo reći da je čast i privilegija imati takvog igrača u momčadi - istaknuo je Vuja, koji nije mogao ni smio zaobići i Dobrivoja Markovića.

Markoviću, Markoviću

On ga je doveo u Zagreb, zabio je dva strašna gola. Priča kaže da je Marković najveći zabavljač u momčadi, a kad pretjera, trener ga smiruje na - španjolskom. Obojica su dio karijere proveli tamo.

- Trenirao sam ga još u kadetskoj reprezentaciji, pa u Vardaru, dugo se poznajemo i bilo je tu svega, i ljubavi, i mržnje, i kažnjavanja... Ali u ovoj je utakmici položio sve testove, dao mi za pravo što sam ga stavio ispred trojice hrvatskih reprezentativaca. On može igrati u bilo kojoj momčadi na svijetu - rekao je trener, Zagrebov najjači igrač.
 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • hrvatska u srcu 30.03.2016.

    eh pa da ppd nije sponzor bio bi i on golužina prčija pa bi goluža tada i doveo nekog levata kao što je to učinio u reprezentaciji! ovako ppd plaća ali želi za te novce imati glavu koja nešto zna a ne nekoga koji vjeruje u čuda , isusa, gospu međugorsku alilovića....

  • 29.03.2016.

    Lino je doktor za ovoga Yugonostalgičara...teraj to...

  • Mthesecond 29.03.2016.

    Čovjek ima iskustva,zna znanje i zna to prenijeti na igrače,zna ih prodrmati,uliti im samopouzdanje,igrači ga poštuju,gledaju ga kao autoritet i to je pravi spoj...Da su na klupi Goluža ili Babić nisam baš uvjeren da bi igrači odreagirali,da bi igrali kako igraju,da bi se proslavili...To nije tip trenera koji može,koji zna podignuti ekipu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare