Obavijesti

Sport

Komentari 24

Vuja, Zagrebov najjači igrač: Samo neka nas podcjenjuju...

Vuja, Zagrebov najjači igrač: Samo neka nas podcjenjuju...
4

ČUDO Rekao sam igračima da neću više lake golove, da igramo šest na šest pa ću ja odlučiti što ćemo i kako igrati. Tako je i bilo, kaže trener PPD Zagreba Veselin Vujovića

VIDEO

Nakon svega što sam prošao u karijeri, i lijepih i ružnih trenutaka, danas imam problem - ne znam uživati u trenutku. Tako je bilo i ovaj put. Svi slave, vesele se, a ja sam, čim je utakmica završila, počeo razmišljati kako Zagreb može biti još bolji, javio se Veselin Vujović jutro nakon čuda u Mannheimu.

Rukometni svijet je u šoku, Vuja i njegovi “ratnici” izbacili su vjerojatnog budućeg prvaka Njemačke na njegovu terenu, ovo je tek treći poraz Löwena na domaćem terenu u posljednje dvije sezone! I najteži, najbolniji. PPD Zagreb ide u četvrtfinale, Löwenu ostaje Bundesliga.

- Gledao sam ih kako se ponašaju, što pričaju, njihov govor tijela, i čini mi se da su nas malo i podcijenili. Uvijek kažem da se iz poraza puno više nauči nego iz pobjede. 

Opet su među osam

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tako je bilo i u ovom slučaju. Kad dobiješ prvu utakmicu, misliš da imaš recept, a mi smo tražili i pronašli novi, još bolji način - kaže Vuja, čovjek koji je u nepune dvije sezone zadužio i PPD Zagreb i hrvatski rukomet.

- Drugi put zaredom smo među osam, apsolutno zasluženo, i žao mi je jedino što je sustav malo nepravedan. Poštenije bi bilo da se izvlači tko će na koga, a ne ovako. Lani dobijemo Barcelonu u četvrtfinalu, a sad PSG. Ali dobro, idemo pokušati i to dobiti - dodao je trener PPD Zagreba.

Bez obzira na poraz u prvoj utakmici, na domaćem terenu, Vuja je vjerovao do kraja. I uvjerio svoje igrače kako je čudo ipak moguće.

- Imali smo malu krizu u prvom poluvremenu, svi su valjda mislili da će to Löwen lako riješiti kod onih 13-8, ali na poluvremenu sam vidio kod mojih igrača da su pozitivni, da vjeruju i rekao sam im samo: ‘Nemojte im dopustiti lake golove, ‘ajmo igrati šest na šest, pa meni dajte da odlučujem što ćemo i kako odigrati’. Poslušali su me i, evo, uspjeli smo.

U utakmici s nekoliko junaka najlogičnije je istaknuti onoga koji je zabio ključni gol, obranio ključnu loptu, ali Vuja ima svojeg junaka.

- Tonči Valčić je strašan! Čovjek s 37 godina igra kao mladić, ide do kraja u svakoj situaciji te mogu samo reći da je čast i privilegija imati takvog igrača u momčadi - istaknuo je Vuja, koji nije mogao ni smio zaobići i Dobrivoja Markovića.

Markoviću, Markoviću

On ga je doveo u Zagreb, zabio je dva strašna gola. Priča kaže da je Marković najveći zabavljač u momčadi, a kad pretjera, trener ga smiruje na - španjolskom. Obojica su dio karijere proveli tamo.

- Trenirao sam ga još u kadetskoj reprezentaciji, pa u Vardaru, dugo se poznajemo i bilo je tu svega, i ljubavi, i mržnje, i kažnjavanja... Ali u ovoj je utakmici položio sve testove, dao mi za pravo što sam ga stavio ispred trojice hrvatskih reprezentativaca. On može igrati u bilo kojoj momčadi na svijetu - rekao je trener, Zagrebov najjači igrač.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub