To je to što me zanima!

Užasno se mučio: Hajduk na jedvite jade izbacio Renovu!

Hajduk je teškom mukom došao do 3. pretkola Europske lige. Splićani su u Skoplju pobijedili Renovu 1-0 golom Mije Caktaša, no hrvatski predstavnik je u drugom poluvremenu opasno visio i jedva prošao dalje...
Vidi originalni članak

Renova, koja vrijedi manje od Mije Caktaša, držala je Hajduk na konopcima. Splićani su dominirali u prvom poluvremenu, imali nekoliko prilika, a onda ostali bez ideje i plana u drugom poluvremenu. Renova je podignula tempo i posljednjih 15-ak minuta žestoko pritiskala i napadala. Hajduk je spašavao živu glavu, a jedino ono što je najbitnije i ono što će se pamtiti je prolazak u 3. pretkolo Europske lige. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hajduk je u utakmicu krenuo odlučan pokazati kako je kvalitetniji sastav od Renove, a takav je pristup vrlo brzo dao rezultat. Jairo se domogao lopte na desnom krilu te ubacio na peterac domaćih gdje je stigao Caktaš i neometan glavom zatresao mrežu.

Samo pet minuta potom Gyurcso se našao sam oči u oči s vratarom Renove, no umjesto da poveća prednost njegov mlak udarac Velii je uspio zaustaviti. Domaći vratar istaknuo se i u 25. minuti kada je dobar pokušaj Diamantakosa iz poluvoleja sa 16 metara uspio odbiti u korner. 

Kontroverzna situacija dogodila se u 30. minuti, tada su u domaćem petercu ostali ležati Gyurcso i Velii, na usporenoj snimci se vidi kako je Velii udario šakom u glavu Hajdukova napadača, no neuvjerljivi portugalski sudac Pinheiro je dosudio prekršaj u napadu. 

Jedinu prijetnju po gol Hajduka u prvom poluvremenu domaći su složili u 37. minuti, ali udarac Shale prohujao je pored vratnice.

Hajduk je i početkom nastavka imao odličnu priliku za povećanje prednosti, Gyurcso je pronašao Jaira u kaznenom prostoru Renove, no Brazilac je promašio loptu.

U 69. minuti oba su sastava imala po veliku priliku, prvo je Gavazaj bio neprecizan u pokušaju za izjednačenje, dok je u protunapadu Hajduka Diamantakos izbio sam pred Veliija koji mu se bacio u noge, došlo je do kontakta između napadača Hajduka i vratara Renove, o Pinheiro ponovno nije dosudio kazneni udarac za Hajduk.

Tako je splitski sastav u samu završnicu ušao samo s golom prednosti, a domaćini su u posljednjih 15-ak minuta napravili dar-mar u Hajdukovom šesnaestercu. U njega su ulazili kao od šale, imali nekoliko sjajnih prilika, a hajdukovci su to nemoćno promatrali. Na kraju su Splićani spasili živu glavu i došli do prolaska.

Hajduk će u 3. pretkolu sljedećeg tjedna gostovati kod Galatasaraya koji je pobijedio Neftči 3-1.

Idi na 24sata

Komentari 238

  • LOLNeki 17.09.2020.

    Evo kao pravi Hrvat čestitam Hajduku na prolazu, bitno da su prošli ovo što trebaju proći a ako nalete na Galatu pa ispadnu nikom ništa. Nakon jučerašnjeg debakla Dinama nadam se da danas uz Hajduk, i Osijek uspije proći da nam malo osvjetlaju obraz. Bilo bi lijepo kad već nemamo predstavnika u LP-a da onda bar imamo 2 predstavnika u Europa ligi, nekako uz Dinamo tu najviše šansi dajem OSijeku, zbog domaćinstva.

  • Komunjare dolje 17.09.2020.

    Dobro je Dynamo novinari bar nisu izgubili ko vas Dynamo

  • doktor za komentare 17.09.2020.

    Brate mili iako inace ne navijam za Hajduk dns popodne sam im drzao fige ali na trenutke je bilo stvarno neugodno za gledat, posebno u drugom poluvremenu! Sve u svemu bitno da su prosli dalje pa nek se sad hrabro potuku s Galatom kako znaju i umiju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare