To je to što me zanima!

'Vukovi' u Top 16 Eurolige igraju protiv 83 mil. eura...

SKUPI PROTIVNICI Cibona će u Top 16 Eurolige igrati s Olympiacosom, Cajom i Himkijem, čiji je budžet čak četiri do osam puta veći od njihova
Vidi originalni članak

Ždrijeb u Barceloni je odredio da će Cibona idućeg tjedna natjecanje u Top 16 fazi Eurolige započeti gostovanjem u Rusiji kod Himkija, zatim dočekati Caju Laboral pa putovati u Pirej kod Olympiacosa. Budžet momčadi iz Pireja fiksiran je na oko 35 milijuna eura, ali zapravo je neograničen jer prebogata braća Angelopoulos mogu ponuditi više i od NBA klubova. I Španjolci s novim sponzorom imaju ogromna sredstva, a Himki je jedan od rijetkih ruskih klubova koji nije propao zbog velikih ulaganja neposredno uoči recesije. “Vukovi” ne mogu financijski konkurirati ovim klubovima, ali se nadaju da će u budućnosti ipak imati novca barem za normalno poslovanje. Zato je za novog direktora došao Andro Knego, čije ime “može otvoriti vrata koja anonimci ne mogu”, a predsjednik Jelušić i dalje nagovara Emila Tedeschija da Atlantic grupa postane glavni sponzor kluba.
- Cibona mu je, kao najjači hrvatski sportski brand, sigurno zanimljiva - rekao je Ivo Jelušić, koji bi u tom slučaju Tedeschiju prepustio i upravljanje klubom.

SKUPINA H EUROLIGE:

OLYMPIACOS - 35 milijuna eura. Grci su najbogatija europska momčad i ovaj proračun može biti i veći, ako im zatreba.
CAJA LABORAL - 30 milijuna eura. Bivša Tau Ceramica s novim sponzorom dobila je i novi izvor prihoda.
HIMKI - 18 milijuna eura. Jedan od rijetkih ruskih koje pretjerano ulaganje uoči recesije nije bacilo u propast.
CIBONA - 4.5 milijuna eura. Cibosi imaju manji proračun nego lani. Od Top 16 momčadi samo je Partizan siromašniji.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • vedran_zgb 19.01.2010.

    mozda bi vi dalmosi trebali ic igrat na prvenstvima nekih susjednih zemalja kad tu nemate sanse bit prvi, negdje vas drugdje mozda i ne bi \"krali\"...kad ste bili u kosarci super onda je sve bilo ok a sad kad ste katastrofa postali onda je i tu problem kao i u nogometu...to kaj lose igrate nema veze sa zagrebom, budite uvijek prvi iza nas i onda bi vam mogle te vase teorije drzat vodu ali vi niste ni odmah iza nas, ima ih jako puno ispred vas...vidim da netko medvescak i hokej spominje a led jedino sta je vidio je u frizideru doma i u keruma :)

  • st1986 18.01.2010.

    dal se ko sića JUGOPLASTIKE najboljeg kluba 20 st. po odluci FIBE. Oni grcaju u dugovima 20 god. Primjer medveščaka govori sve o vama. Umjetni purgerski klubovi koji se financiraju od građana HR.

  • vedran_zgb 18.01.2010.

    Vi dalmatinci ste zavidniji i udareniji u glavu nego srbi i slovenci zajedno...uvijek su vam drugi krivi, vi sami nikad...daj se spustite na zemlju i rijesavajte probleme u svom dvoristu a ne da vam je uvijek zagreb kriv...mnogi su ispred vas i u kosarci i u nogometu, a ne samo cibona i dinamo...mozda je ipak u vama problem il svi koji su ispred vas imaju nekog ko ih gura?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare