To je to što me zanima!

Wawrinka otkazao dva turnira, Čilić na pragu ulaska u TOP 4!

MARINE, ISKORISTI TO Pred Marinom su Montreal i Cincinatti, turniri koje propušta Wawrinka koji ima 625 bodova više od našeg tenisača. No neće biti lako, Međugorac u Cincinnatiju brani 1000 bodova
Vidi originalni članak

Trenutačno četvrti tenisač svijeta Švicarac Stan Wawrinka (32) otkazao je nastup na ATP turnirima iz serije Masters 1000 u Montrealu i Cincinnatiju zbog ozljede koljena što otvara šansu Marinu Čiliću za ulazak u TOP 4!

Wawrinka je ispao u 1. kolu Quenn'sa i Wimbledona, a trebao bi biti spreman za US Open gdje brani naslov. No do tada će izgubiti dosta bodova, a najviše bi mogao profitirati Marin Čilić koji će sredinom kolovoza preskočiti Novaka Đokovića koji pauzira do kraja godine i zauzeti njegovo peto mjesto i krenuti u lov na četvrto mjesto. 

Pred Marinom su Montreal i Cincinatti, turniri koje propušta Wawrinka koji ima 625 bodova više od našeg tenisača. No neće biti lako, Međugorac u Cincinnatiju brani naslov i 1000 bodova, no ako pogledamo formu Wawrinke i našeg tenisača, pitanje je dana kad će mu uzeti četvrto mjesto, a onda do kraja sezone može poremetiti planove i velikoj trojci, Nadalu, Federeru i Murrayu. 

Murray je i dalje broj 1 s malom prednošću ispred Nadala (manje od 300 bodova) i s 1205 bodova više od Federera koji propušta Montreal. Ako turnir u Kanadi osvoji Nadal, postat će novi-stari broj 1.

Nakon toga još bolje vijesti za Španjolca jer u Cincinnatiju brani svega 90 bodova, dok Murray brani čak 600. Ključni dio za novi svjetski poredak u tenisu bit će nakon US Opena i nije nemoguće da Marin na kraju uđe u TOP 3.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • steve2 03.08.2017.

    Marin je nažalost otkazao Rogers Cup u Torontu zbog povrede aduktora.

  • profi19 03.08.2017.

    Federer do kraja godine brani 0 bodova. Tako da ce do kraja godine postati broj 1

  • vladimirb 03.08.2017.

    Svaka čast,ali to je jedini način da se visoko plasira na ATP tabeli,ako ga neka povreda ne spriječi u tome i ne prepadne se mogućeg uspjeha,pošto je poznat po stahu od svega...

Komentiraj...
Vidi sve komentare