To je to što me zanima!

Wenger: Ja sam odlučio da ne idemo na turneju u SAD

Prioritet uvijek mora biti dobra priprema za sezonu koja slijedi. Izlet u Sjedinjene Države taj proces može samo pokvariti, rekao je Wenger.
Vidi originalni članak

Menadžer Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger složio se s kolegom iz Tottenhama Harryjem Redknappom kad je u pitanju štetnost američkih turneja za pripreme premierligaških momčadi. Redknapp se požalio da je igranje triju utakmica na dvjema obalama, odnosno putovanje na njih, sasvim iscrpilo njegove nogometaše, te da su se neki zbog toga, poput našeg Luke Modrića, ozlijedili. Na američku je turneju otišao i Manchester United.
- Iz klupskih je rukovodstava uvijek strahovito veliki pritisak za odlaskom na sjevernoameričku turneju jer su one ekonomski isplative. Ove godine to nisam dopustio. Prioritet uvijek mora biti dobra priprema za sezonu koja slijedi. Izlet u Sjedinjene Države taj proces može samo pokvariti – rekao je Wenger.
Dva tjedna prije početka nove sezone, koja starta samo 34 dana nakon svršetka Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, svoju momčad od 25 igrača Wenger tako priprema na Starom kontinentu. U prvom kolu Premiershipa Arsenal 15. kolovoza gostuje kod Liverpoola na Anfieldu. Arsenalov je sastav prosječno i dalje prilično mlad, a Wenger, na očaj nestrpljivih navijača londonskog kluba, želi da takav i ostane.
- Ne želim pokvariti ovu mladu momčad nekim skupim pojačanjem. Znam da je u Engleskoj običaj govoriti o trošenju i pojačanjima kada se ostane bez trofeja, no ja mislim da je bitnije od toga poboljšavati kvalitetu igrača individualno i momčadi kolektivno. Pogoto to vrijedi za nas, jer mi smo i dalje vrlo mlada momčad – rekao je Francuz nastavivši:
- Mi nismo momčad koja je na kraju kruga, već je na njegovu početku. Našu budućnost stoga neće odrediti jedno ili dva pojačanja, već pitanje hoćemo li se i koliko kao momčad i pojedinci nastaviti razvijati. Mislim da smo prije dvije godine bili daleko od naslova, no prošle smo sezone, točno u travnju, bili dva boda udaljeni od prvog mjesta. Normalno je očekivati da ćemo ove sezone, u nastavku našega razvojnog puta, biti još bliže trofeju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • boixos os 31.07.2010.

    ne podnosim ga organski al u pravu je...nek se nose i s tim ulizivanjem Kinezima,Amerima i šta ti ja znam kome i s mijenjanjem dresova svake sezone...sramota na šta je nogomet spao...

  • lautas 31.07.2010.

    jedan od rijetki trenera koji daje šanse mladim igračima, drago mi je da nije sklon šopinzima poput reala, manchestera, cityja...to cijenim kod njega

Komentiraj...
Vidi sve komentare