Obavijesti

Sport

Komentari 2

Wenger: Ja sam odlučio da ne idemo na turneju u SAD

Wenger: Ja sam odlučio da ne idemo na turneju u SAD
1

Prioritet uvijek mora biti dobra priprema za sezonu koja slijedi. Izlet u Sjedinjene Države taj proces može samo pokvariti, rekao je Wenger.

VIDEO

Menadžer Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger složio se s kolegom iz Tottenhama Harryjem Redknappom kad je u pitanju štetnost američkih turneja za pripreme premierligaških momčadi. Redknapp se požalio da je igranje triju utakmica na dvjema obalama, odnosno putovanje na njih, sasvim iscrpilo njegove nogometaše, te da su se neki zbog toga, poput našeg Luke Modrića, ozlijedili. Na američku je turneju otišao i Manchester United.
- Iz klupskih je rukovodstava uvijek strahovito veliki pritisak za odlaskom na sjevernoameričku turneju jer su one ekonomski isplative. Ove godine to nisam dopustio. Prioritet uvijek mora biti dobra priprema za sezonu koja slijedi. Izlet u Sjedinjene Države taj proces može samo pokvariti – rekao je Wenger.
Dva tjedna prije početka nove sezone, koja starta samo 34 dana nakon svršetka Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, svoju momčad od 25 igrača Wenger tako priprema na Starom kontinentu. U prvom kolu Premiershipa Arsenal 15. kolovoza gostuje kod Liverpoola na Anfieldu. Arsenalov je sastav prosječno i dalje prilično mlad, a Wenger, na očaj nestrpljivih navijača londonskog kluba, želi da takav i ostane.
- Ne želim pokvariti ovu mladu momčad nekim skupim pojačanjem. Znam da je u Engleskoj običaj govoriti o trošenju i pojačanjima kada se ostane bez trofeja, no ja mislim da je bitnije od toga poboljšavati kvalitetu igrača individualno i momčadi kolektivno. Pogoto to vrijedi za nas, jer mi smo i dalje vrlo mlada momčad – rekao je Francuz nastavivši:
- Mi nismo momčad koja je na kraju kruga, već je na njegovu početku. Našu budućnost stoga neće odrediti jedno ili dva pojačanja, već pitanje hoćemo li se i koliko kao momčad i pojedinci nastaviti razvijati. Mislim da smo prije dvije godine bili daleko od naslova, no prošle smo sezone, točno u travnju, bili dva boda udaljeni od prvog mjesta. Normalno je očekivati da ćemo ove sezone, u nastavku našega razvojnog puta, biti još bliže trofeju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'