To je to što me zanima!

Wenger u šoku: Glumio ili ne, Diego Costa je uništio Arsenal

Mertesacker ruši Costu u 20. minuti, Clattenburg isključuje braniča Arsenala, a tri minute kasnije Diego Gosta zabija za 1-0. U Arsenalu misle da je Costa odglumio
Vidi originalni članak

U derbiju 23. kola engleskog prvenstva Chelsea je na gostovanju pobijedio Arsenal 1-0 produživši niz bez ligaškog poraza od 'topnika' na devet utakmica.

Bio je to ujedno i šesti uzastopni ligaški susret ova dva suparnika u kojem Arsenal nije zabio gol. Posljednji gol u prvenstvu Arsenal je zabio gradskom suparniku u siječnju 2013. u porazu 1-2. Arsenal je zadnji put dobio Chelsea u prvenstvu 2011.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 20. minuti kada je Per Mertesacker kao posljednji igrač obrane 'topnika' oborio Diega Costu, a Mark Clattenburg pokazao je njemačkom braniču izravni crveni karton. 'Bluesi' su igrača više iskoristili već tri minute kasnije, a gol je zabio upravo Costa.

Taj trenutak podigao je dosta prašine jer prema usporenoj snimci čini se kako kontakt između Mertesackera i Coste nije postojao.

Bio kontakt ili ne, većina stručnjaka slaže se kako je ovo crveni karton jer, da Costa nije podigao nogu, Mertesacker bi ga udario i srušio. Sličnu situaciju vidjeli smo u El Clasicu prije nekoliko godina kad je Pepe krvnički išao na Alvesa, a iako ga nije dotaknuo, dobio je crveni karton.

Wenger: Costa je dobar u tim stvarima

Arsene Wenger dobio je porciju zvižduka nakon što je iz igre izvadio Girouda. No Francuz nije imao previše izbora jer mu je momčad bila s igračem manje.

Kasnije je uveo Alexisa Sancheza, Arsenal je krenuo po izjednačenje, ali Chelsea je zadržao vodstvo do kraja utakmice.

- Clattenburg je vrlo brzo izvadio taj crveni karton. Pomirili smo se s tim i pokušali barem izboriti remi. Imali smo šanse, ali nismo uspjeli. Costa je poznat po tome da iz takvih situacija izvlači najviše. Ne znam, ne mogu utjecati na suce - rekao je Arsene Wenger nakon utakmice.

Arsenal je nakon ovog poraza ostao na trećem mjestu s istim brojem bodova kao i Manchester City, ali s lošijim gol-razlikom. Vodeći Leicester odvojio se od dva pratitelja od kojih ima tri boda više.

Premiership:

  • Arsenal - Chelsea 0-1 (Costa 23)
  • Everton - Swansea City 1-2 (Cork 26- ag / Sigurdsson 17- 11m , Ayew 34)
Idi na 24sata

Komentari 160

  • the devil 25.01.2016.

    ma zar je arsenal klub?? sa tim jadnim trenerom vise od 10 godina nisu osvojili ligu,hahhahha kakkva sramota,ulagat u taj klub..sto ce im stadion novi niti ligu ne igraju prvaka dalje od osmine finala..hahaaha a wenger ,kakav je to trener? to uopce nemozes trenerom nazvat kao niti arsenal klubom..sraamota velika.hahaha

  • nostradam 25.01.2016.

    Čuj wengera :costa je glumio,pa većina igrača glumi razno razne prekršaje pa tako i njegovi pilići..Općenito treba tu što šta regulirat u nogometu pogotovo kad se vrte tolike kune..

  • Dino Shady 25.01.2016.

    chelsea i u ocajnoj sezoni nadigra arsenal

Komentiraj...
Vidi sve komentare