Obavijesti

Sport

Komentari 160

Wenger u šoku: Glumio ili ne, Diego Costa je uništio Arsenal

Wenger u šoku: Glumio ili ne, Diego Costa je uništio Arsenal
9

Mertesacker ruši Costu u 20. minuti, Clattenburg isključuje braniča Arsenala, a tri minute kasnije Diego Gosta zabija za 1-0. U Arsenalu misle da je Costa odglumio

VIDEO

U derbiju 23. kola engleskog prvenstva Chelsea je na gostovanju pobijedio Arsenal 1-0 produživši niz bez ligaškog poraza od 'topnika' na devet utakmica.

Bio je to ujedno i šesti uzastopni ligaški susret ova dva suparnika u kojem Arsenal nije zabio gol. Posljednji gol u prvenstvu Arsenal je zabio gradskom suparniku u siječnju 2013. u porazu 1-2. Arsenal je zadnji put dobio Chelsea u prvenstvu 2011.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 20. minuti kada je Per Mertesacker kao posljednji igrač obrane 'topnika' oborio Diega Costu, a Mark Clattenburg pokazao je njemačkom braniču izravni crveni karton. 'Bluesi' su igrača više iskoristili već tri minute kasnije, a gol je zabio upravo Costa.

Taj trenutak podigao je dosta prašine jer prema usporenoj snimci čini se kako kontakt između Mertesackera i Coste nije postojao.

Bio kontakt ili ne, većina stručnjaka slaže se kako je ovo crveni karton jer, da Costa nije podigao nogu, Mertesacker bi ga udario i srušio. Sličnu situaciju vidjeli smo u El Clasicu prije nekoliko godina kad je Pepe krvnički išao na Alvesa, a iako ga nije dotaknuo, dobio je crveni karton.

VIDEO

Wenger: Costa je dobar u tim stvarima

Arsene Wenger dobio je porciju zvižduka nakon što je iz igre izvadio Girouda. No Francuz nije imao previše izbora jer mu je momčad bila s igračem manje.

Kasnije je uveo Alexisa Sancheza, Arsenal je krenuo po izjednačenje, ali Chelsea je zadržao vodstvo do kraja utakmice.

- Clattenburg je vrlo brzo izvadio taj crveni karton. Pomirili smo se s tim i pokušali barem izboriti remi. Imali smo šanse, ali nismo uspjeli. Costa je poznat po tome da iz takvih situacija izvlači najviše. Ne znam, ne mogu utjecati na suce - rekao je Arsene Wenger nakon utakmice.

Arsenal je nakon ovog poraza ostao na trećem mjestu s istim brojem bodova kao i Manchester City, ali s lošijim gol-razlikom. Vodeći Leicester odvojio se od dva pratitelja od kojih ima tri boda više.

Premiership:

  • Arsenal - Chelsea 0-1 (Costa 23)
  • Everton - Swansea City 1-2 (Cork 26- ag / Sigurdsson 17- 11m , Ayew 34)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...