To je to što me zanima!

West Ham želi prodati Vlašića. Dalić daje šansu da se pokaže

Za transfer 'vatrenog' Englezi su izdvojili 30 milijuna eura uz mogućih devet bonusa, a još nisu isplatili Rusima sve rate i traže novi klub Hrvatu. U isto vrijeme, izbornik ga pokušava vratiti u formu
Vidi originalni članak

On ima moje ogromno povjerenje, žao mi je što ne igra i ne želim ga izgubiti. Nepozivanje bi ga dotuklo, hoću ga vratiti u život koliko je god moguće, rekao je Zlatko Dalić prije dva tjedna, po objavu popisa reprezentativaca za lipanjske utakmice Lige nacija.

POGLEDAJTE VIDEO: Vlašićev gol Škotima na Euru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nikola Vlašić (24) dolazi ovaj tjedan na okupljanje u Zagreb kod izbornika koji mu i dalje vjeruje i želi mu oživjeti karijeru. Ali i koji je svjestan da mu ne može beskonačno dugo davati kredit. Jer davno je ponavljao: ne igraš u klubu, gubiš mjesto u reprezentaciji.

Kod Niksija brojke ne izgledaju dobro nakon prve sezone u West Hamu, tek 31 nastup u četiri natjecanja i nešto manje od 43 minute u prosjeku. Jedan gol i dvije asistencije sve je što je u napadačkom dijelu napravio bivši igrač moskovskog CSKA kojem će za prilagodbu na Englesku, gdje je već igrao za Everton, očito trebati više vremena.

Otočani nemaju previše strpljenja s Vlašićem, sudeći po napisu portala Claret and Hugh koji se bavi West Hamom. Njegov izvor tvrdi kako je uprava "čekićara" stavila Hrvata na transfer listu i kako ga trener David Moyes "očajnički želi prodati".

"Čini se da je David Moyes spreman smanjiti svoje gubitke na Nikoli Vlašiću i pokušat će nadoknaditi što god može tako što će ponuditi 'čekićara' trajno ili na posudbu s opcijom kupnje", pišu Englezi.

West Ham ima problem i s plaćanjem preostalih rata od transfera Rusima vrijednog 30 milijuna eura plus devet milijuna eura bonusa i želi smanjiti troškove.

ODLAZI IZ SPLITA Biuk na meti Atalante: Talijani pregovaraju o cijeni s Hajdukom

"Klub je odobrio njegovu potencijalnu prodaju ako dobiju željeni novac koji će im pomoći da izbjegnu daljnja ulaganja. West Ham bi trebao platiti CSKA u ratama plus dodatke, ali to je upitno zbog sankcija ruskim klubovima."

Nikola je lani bio jako blizu Milana, ali odlučio se za Englesku i, kako sad stoje stvari, pogriješio. Reprezentacija mu je dobra prilika da ponovno privuče interes klubova i pokaže kakav je talent. Uostalom, i da izbori mjesto u avionu za Katar.

- Dobit će šansu i svjestan je da mora igrati. Donijet će odluku tijekom ljeta što i kako. Bio je jedan od najboljih igrača u kvalifikacijama, znam koliko vrijedi i može. Svi u stožeru smo za njega i stav je da mora biti s nama - kazao je Dalić.

Idi na 24sata

Komentari 132

  • Issam Zahreddine 30.05.2022.

    ''igraju samo oni koji su standardni u klubovima..'' reče jednom Dalić ...ali...

  • Real_Madrid81 30.05.2022.

    Ja bi prestao s karijerom da sam Vlasic! Jedino sto bi mozda mogao radit je cistit kopacke 😂😂😂

  • Jogurtaši 30.05.2022.

    Dalić je očigledno u kombinaciji nekoj, uzet će se lovica a rezultat reprezentacije je manje bitan. Izgleda da je brđo odlučio da je osvajanjem 2. mjesta repka privatizirana i da sada može raditi šta hoće, tj. idućih 10 godina da nas nema nigdje. Treba ga što prije maknuti jer ćemo srozati renome na najniže grane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare