To je to što me zanima!

Westbrook je stigao Jordana, a mogao bi prestići i Johnsona...

Russel Westbrook zabio je 21 koš uz 15 asistencija i 13 skokova u pobjedi protiv Houstona. Košarkašu Oklahome to je 15. 'triple-double' sezone čime je stigao Jordana
Vidi originalni članak

Razigravač Oklahoma City Thundera Russell Westbrook bio je najzaslužniji za domaću pobjedu svoje momčadi nad Houstonom 111-107, u kojoj je ubacio 21 koš uz 15 asistencija i 13 skokova, ostvarivši svoj 15. 'triple-double' učinak u ovoj sezoni.

Jedini košarkaš koji Westbrooka prati u toj kategoriji ove sezone je Draymond Green iz vodećeg Golden Statea koji je 11. puta imao tri dvoznamenkasta broja u spomenutim statističkim kategorijama. 

Bio je to Westbrookov 34. 'triple-double' u karijeri, a koliko je dominantan u ovoj sezoni najbolje pokazuje podatak da je legendarni Magic Johnson posljednji igrač koji je imao više 'triple-double' utakmica u sezoni od njega. 

Johnson je u sezoni 1988/89. zaustavio na 17 pa ga Westbrook još ima priliku prestići, a već je dostigao Michaela Jordana koji je u spomenutoj sezoni imao 15 'triple-double' učinaka.

- Blagoslov je kad vas netko spominje u istom kontekstu s tim momcima. To su ljudi iz Kuće slavnih. Moj je posao pomoći momčadi da pobjeđuje i da pokušamo osvojiti naslov - rekao je Westbrook čiji je doprinos, posebno onaj skakački, nahvalio Kevin Durant koji je Houstonu ubacio 23 koša.

- Kad ovako skače, bolja smo momčad. Koševima i asistencijama se može mjeriti s najboljima, ali njegovi skokovi su dodana vrijednost - istaknuo je Durant.

James Harden je predvodio Rocketse s 24 koša i 16 asistencija, pogodio je i tricu 13 sekundi prije kraja, kojom se Houston primakao na poena zaostatka (107-108), ali je i sedam sekundi prija kraja izgubio loptu, nakon čega je Westbrook s dva pogođena bacanja zaključio priču.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • montello 23.03.2016.

    da bar dovede thundere u finale zapada

  • srce_vatreno 23.03.2016.

    Westbrook forsira triple double..hahaha :D Taj čovjek je toliko močan igrač da i s pol gasa dođe do njega...koliko je samo puta za 20-25 min to napravio :D E sad neznam dali vi koji pišete da on nešto forsira jednostavno nemate pojma, nepratite ili ga nevolite kao igrača, ili se pak volite kladit na nba( kao i ja) pa ga gurate više jer je to westbrook pa kao mora "doć", mislim da ste davno trebali shvatit da će vam taj listić sada češće past nego proć..a posebice sada kad je ovako blizu rekorda...mislim da je preočito da neće uzimati više po 25-30 šuteva. Sličan slučaj je trenutno i sa Antetokounmpom koji se, nakon što se ozlijedio MCW , "prešavši" na svojevrsnog PG-a, preporodio i pokazao da je budući all star igrač. Triple double je njihova realnost i zadaća i netrebaju ga forsirati da bi ga dosegli :)

  • arhex 23.03.2016.

    24 sata opet greška, ispred Westbrooka nije samo Magic Johnson sa 17 triple-doubleova nego i Fat Lever koji je sezone '86/'87 imao 16 triple-doubleova, tako da je Westbrook na 3. poziciji i dijeli tu poziciju s Michealom Jordanom

Komentiraj...
Vidi sve komentare