To je to što me zanima!

William Vukelić: Skijaška nada dobila ime po Shakespeareu

Willy je veliki potencijal. Iako ima 15 godina, jak je u glavi, zna što hoće i shvaća da ga čeka dugačak put. Voda na njegov mlin je i to što je velik radnik, kaže trener
Vidi originalni članak

Longines je u Val d’Isereu organizirao prvo natjecanje skijaških svjetskih nada. Baš kao što to radi i na teniskom Roland Garrosu. Prvi pobjednik je Riječanin William Vukelić (15).

- Nadao sam se postolju, no nisam očekivao pobjedu. Došao mi je čestitati i uzor Ivica Kostelić - istaknuo je William.

Ime William? Postoji priča iza toga.

- Nisam siguran, ali mislim da su me roditelji nazvali po Shakespeareu - kaže Willy.

San mu nije postati dramatičar, on bi želio pobijediti na najvećim svjetskim skijaškim pozornicama.

- Biti najbrži u Wengenu i Kitzbühelu bilo bi fantastično, ali idem korak po korak - istaknuo je William, koji je počeo skijati s pet godina zbog brata.

- Bavio sam se nogometom i gimnastikom, no skijanje mi je uvijek bilo prvi izbor. Škola? Vrlo dobar sam đak, ali je teško sve uskladiti. Mnogo je odricanja, prijatelje viđam rijetko - kaže Willy.

Već tri godine trener mu je Mirko Kvastek.

- Willy je veliki potencijal. Iako ima 15 godina, jak je u glavi, zna što hoće i shvaća da ga čeka dugačak put. Voda na njegov mlin je i to što je velik radnik. Za sve klince iz Hrvatske sjajno je da su im uzori svestrani skijaši Janica i Ivica, pa i oni žele skijati baš sve - rekao je Kvastek.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • strmi007 17.12.2013.

    Sretno

  • 17.12.2013.

    Kad se Ivica povuče, nevjerujem da će nam biti skijanje tako interesantno kao do sada ovih zadnjih godina, ali ipak moguće je da nam William za par godina pokloni puno uspješnih momenata. Samo naprijed, nedaj se.......

  • cv-0001 17.12.2013.

    Sretno,.samo treba vidjet za godinu dvije hoce li ga ko dalje podrzavat u tome mislim financijski, od saveza, ol.odbora. Ah steta sto talenti propadaju ili ako nece ici ovdje put dezele, tamo znaju kako se to radi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare