To je to što me zanima!

Bogdanovićev double-double, tučnjava Wizardsa i Celticsa...

Bojan Bogdanović zabio je 19 koševa te imao 10 skokova u pobjedi Washingtona nad Bostonom 116-89 čime su Wizardsi smanjili prednost Celticsa na 2-1 u drugom krugu doigravanja NBA lige
Vidi originalni članak

Košarkaši Washingtona stigli su do prve pobjede u seriji protiv Boston Celticsa u drugom krugu doigravanja. Wizardsi su slavili na svom parketu 116-89 i tako smanjili prednost Celticsa na 2-1. 

Najbolji strijelac kod Washingtona bio je John Wall s 24 koša, no fantastičnu utakmicu odigrali su naš Bojan Bogdanović i Marcin Gortat. Hrvatski je košarkaš za 29 minuta na parketu zabio 19 koševa te imao 10 skokova i dvije asistencije uz 50% šuta iz igre. Gortat je također stigao do double-double učinka uz 13 koševa i 16 skokova.

Wizardsi su sjajno krenuli u utakmicu, u prvoj četvrtini napravili su seriju 22-0 i poveli 34-12 nakon čega više nije bilo povratka za Celticse. A upravo je Bojan u toj seriji imao važnu ulogu, utrpao je tri trice i najavio treneru da će to biti njegova sjajna noć u doigravanju.

No ono što je obilježilo vatreni susret Bostona i Washingtona svakako su tučnjava Oubrea i Olynyka, ali i čak osam tehničkih te tri isključena igrača. Naravno, jedan od njih bio je Oubre Jr. koji je nakon malo žešćeg bloka centra Celticsa nasrnuo na njega i zasluženo je izbačen s parketa.

Iako su i prve dvije utakmice bile žestoke, ništa se ne može usporediti s noćašnjom tučnjavom u Washingtonu. Tehničke su najprije dobili Ian Mahinmi i Jonas Jerebko, nakon toga je Oubre isključen i mogao bi dobiti dodatnu kaznu, a 'točka na i' su tehničke u posljednjoj četvrtini, kada je sve već bilo odlučeno, trenera Stevensa i Brooksa... 

Wizardsi, domaćinska momčad koja žestoko kreće u utakmice

A koliko je Washington jak na svom parketu govori i podatak da im je ovo četvrta domaća pobjeda u isto toliko utakmica u ovogodišnjem doigravanju. Isto tako, Wizardsi su srušili NBA rekord sa 119 koševa u prvim četvrtinama u prve tri utakmice drugog kruga doigravanja.

- Wizardsi cijelu sezonu igraju žestoko na početku utakmice, a uz to su i sjajna domaćinska momčad - rekao je trener Celticsa Brad Stevens.

Kod Bostona najbolji je bio Al Horford sa 16 koševa, Crowder je zabio 14, Isaiah Thomas 13...

Golden State vodi 2-0

U drugoj utakmici Golden State je pobijedio Utah Jazz 115-104 i tako poveo 2-0 u seriji. U momčadi doprvaka najbolji je bio Kevin Durant s 25 koševa i 11 skokova, Curry je zabio 23, Green 21, Thompson 14...

 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • StapickoKasika 05.05.2017.

    Navijam za Wošu ! Dobri su ovi moji austrougari: poljak, čeh i hercegovac !

  • wwww 05.05.2017.

    Kada je Randy Wittman preuzeo Wizzardse oni su bili prikovani na dno Nba ljestvice i imali su jedan od najgorih skorova u povijesti Nba ligi i on je oko Wall-a selektirao roster i uspio podignuti tu ekipu ali što je trenerski život, forte mu je bila obrana i zato je dobio otkaz jer se smatralo da Wizzardsi imaju napadačku ekipu i da Wittman duši njihovu kreativnost a angažiranjem Brooksa uprava je smatrala da bi se mogla dočepati i Duranta i vratiti ga tamo gdje je i počeo igrati i s njime bi to uistinu bila jaka ekipa.Wizzardsi u eri Brooksa imaju dobru tranziciju i dobar napad ali pošto Brooks nije trener obrane upravo im taj Wittmanov segment nedostaje i ove tri utakmice su pokazali više od Celticsa i u prvoj i drugoj utakmici su imali veliku prednost ali loša obrana je sve to propuatila,noćas su to sve naplatili ali se i tu na momente osjećala nedosljednost u igri i kada tu pridodamo visoke tenzije između ova dva kluba možemo slobodno napisati da je ovo jako zanimljiva serija..

  • 05.05.2017.

    to je nba nema slabih nema veze za ovaj poraz bostona washington ne može dobiti dvije zaredom nikako

Komentiraj...
Vidi sve komentare