To je to što me zanima!

Xavi opleo po Rumunju koji je trebao suditi Jadranski derbi: 'Rekao sam mu da je katastrofa'

Ubio je utakmicu, sve je promijenio. Ne volim pričati o sucima... Ali ovo sam morao reći, ne smijem šutjeti, rekao je Xavi nakon što je njegova Barcelona ispala u četvrtfinalu Lige prvaka od PSG-a
Vidi originalni članak

Barcelona je ispala u četvrtfinalu Lige prvaka nakon što je PSG slavio 4-1 na Montjuicu i time preokrenuo gol zaostatka iz prve utakmice koja je odigrana u Parizu. Utakmica je sjajno počela za prvaka Španjolske, koji je poveo u 12. minuti zahvaljujući golu Raphinhe, ali sve je krenulo nizbrdo crvenim kartonom Ronalda Arauja u 29. minuti.

Urugvajac je bio posljednji igrač Barcelonine obrane kada je srušio Bradleyja Barcolu, koji je jurio prema Ter-Stegenu i bio u obećavajućoj prilici za gol. Iako se situacija dogodila na rubu kaznenog prostora, sudac Istvan Kovacs nije pokazao na bijelu točku, a Araujo je isključen iz utakmice.

VELIKI PREOKRET FRANCUZA VIDEO Kronologija Barceloninog sloma u Ligi prvaka: Veliki kiks Arauja i Xavijeva 'žuta minuta'

Inače, Kovacs je isti sudac koji je nedavno trebao suditi Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka na Rujevici. Rumunj je, međutim, otkazao dolazak zbog ozljede, a zamijenio ga je sunarodnjak Horatiu Fesnic. 

Kovacs je u 56. minuti pokazao još jedan crveni karton, ali ovoga puta Barceloninom treneru Xaviju, koji je žestoko reagirao na jednu sudačku odluku s kojom se nije slagao, pa je u ljutnji nogom udario stalak za kameru koji se nalazio pored travnjaka.

Španjolski strateg nakon utakmice nije skrivao nezadovoljstvo zbog suca Kovacsa.

ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

- Ljutit sam! Taj crveni karton (Araujo u 29. minuti, op. a.) je promijenio utakmicu. U situacijama 11 na 11 smo bili odlično posloženi. Sve se tada promijenilo. Moje je mišljenje kako je crveni karton bio pretjeran u toj situaciji, a nakon toga smo gledali drugačiju utakmicu - rekao je Xavi nakon utakmice.

Onda je otkrio što je poručio Kovacsu kada se spustio iz svečane lože po završetku utakmice. Kamere su uhvatile kako Xavi nešto poručuje Rumunju.

- Rekao sam sucu da je bio vrlo loš, da je bio katastrofalan i da ne razumije nogomet. Ubio je utakmicu, sve je promijenio. Ne volim pričati o sucima... Ali ovo sam morao reći, ne smijem šutjeti - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Keep it Real 17.04.2024.

    Kad rumunji sude u ligi prvaka a nasih nema na radaru. Sve jasno

  • trpaj_sirotinju 17.04.2024.

    jbt navijač sam barce i ono je čisti crveni šta pričaš...

  • Florijan1974 17.04.2024.

    Markinjo je napravio u prvih 15 minutan igre tri teška prekršaja , svaiki je bio za žuti karton a kupljeni sudac ga nije ni opmenio, dakle da je bio nepristrani sudac PSG bi već tada ostao sa igračem manje, taj isti Markinjo je sleđa Lewandovskog bacio na tlo bar 5 puta i to je kupljeni nazovi sudac tolerira.. Gledao sam utakmicu , najgori na terenu je bio sudac, kojeg bi trebalo isključiti iz elitnog takmičenja.čak ga izbaciti s liste sudaca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare