To je to što me zanima!

"Za nas Dalmatinke super je što konačno igramo u Splitu"

Hrvatske rukometašice u četvrtak u splitskoj Spaladium Areni igraju protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Euro. Uzvratni susret na rasporedu je 12. ožujka...
Vidi originalni članak

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Goran Mrđen izjavio je kako bi pobjeda protiv Crne Gore u četvrtak u splitskoj Spaladium Areni posve približila našu reprezentaciju plasmanu na Europsko prvenstvo u Švedskoj u prosincu ove godine.

- Predstojeće dvije utakmice protiv Crne Gore su nam iznimno važne. Ako u nekoj od te dvije utakmice, a posebice u prvoj koja će se igrati u Splitu, pobijedimo onda smo jednom nogom debelo zakoračili u Švedsku na Europsko prvenstvo - rekao je Mrđen na konferenciji za novinare u Splitu.

Naglasio je kako je crnogorska reprezentacija jako dobra. Sastavljena je od odličnih igračica koje igraju agresivno u obrani na granici isključenja i teško se pripremiti za igru protiv njih.

- Mi znamo što nas čeka, moramo u utakmicu protiv crnogorske reprezentacije unijeti veliku energiju i strast, ali s druge strane igrati hladne glave i provoditi taktiku koju smo dogovorili i onda ćemo u tom slučaju njihovu agresivnost  dovesti  sebi u prednost - kazao je Mrđen.

On smatra kako bi u sutrašnjoj utakmici presudnu ulogu mogle imati vratarke, ali i "laki" golovi iz kontre ili polukontre.

Hrvatska reprezentativka Vesna Milanović-Litre je posebice zahvalila Hrvatskom rukometnom savezu što se utakmica protiv Crne Gore igra u Splitu jer, kako je rekla, "to je lijepa stvar za nas Dalmatinke da nakon dugo vremena igramo u svojem kraju."

- Sutrašnja utakmica će biti jako dobra i napeta, a mi smo temeljito analizirali igru crnogorske reprezentacije i uočili njihove slabosti - rekla je Milanović-Litre.

Na novinarski upit kakvom igrom naša reprezentacija može pobijediti crnogorsku, Milanović-Litre je rekla kako u igri treba biti strpljiv.

- Crnogorska reprezentacija ima dosta propusta u svojoj igri i trebamo to iskoristiti i držati se našeg dogovora i onoga što smo uvježbavali na treninzima, i u tom slučaju možemo odigrati kvalitetnu utakmicu - kazala je Milanović-Litre.

Reprezentativka Andrea Čović je istaknula kako će utakmica protiv Crne Gore pokazati na koje igračice izbornik može računati ubuduće u pomlađenoj reprezentaciji, naglasivši kako je dosta mladih igračica koje pokazuju da žele i mogu igrati dobro.

- U našoj reprezentaciji je pozitivna atmosfera i to se vidi i na utakmicama i na treninzima - rekla je Čović

U prva dva kola hrvatske rukometašice su pobijedile Sloveniju (27-19) i Mađarsku (36-22) i vode na ljestvici zajedno s Crnom Gorom koja također ima četiri boda.

Uzvratna utakmica protiv Crne Gore igra se 12. ožujka ove godine u Baru u Crnoj Gori. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od sedam skupina, te najbolja trećeplasirana ekipa izborit će direktan plasman na EP.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mihic82 10.03.2016.

    Mislim da si falio sport

  • zaboljesutta 09.03.2016.

    nadam se da ce mišura bit na razini

Komentiraj...
Vidi sve komentare