To je to što me zanima!

Domaćin SP-a 2018. je Rusija, a 2022. ugostit će bogati Katar

Predsjednik Fife Sepp Blatter objavio je da će domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine biti Rusija. Domaćin SP-a 2022. je superbogati Katar
Vidi originalni članak

Hvala vam što ste nam pružili priliku. Uvjeravam vas da nećete biti razočarani organizacijom SP-a 2022. godine, rekao je predstavnik katarske kandidature za domaćinstvo Svjetskog nogometnog prvenstva. Šeik je gotovo u suzama dočekao neočekivanu objavu Fife da će upravo Katar biti domaćin SP-a 2022. godine.

Domaćinstvo SP-a 2018. godine dobila je Rusija, a predsjednik Fife obrazložio je oba izbora željom da se nogomet nastavi širiti zemljama u kojima to do sada nije imao priliku.

Kandidaturu za Svjetsko prvenstvo 2018. godine istaknuli su Engleska, zajedno Nizozemska i Belgija, Rusija te zajedno Španjolska i Portugal. Najveći favoriti za domaćinstvo bili su Englezi i Rusi. 

Za prvenstvo 2022. godine borili su se Australija, Japan, Katar, Republika Koreja i SAD kao glavni favorit.

Predsjednik Fife Sepp Blatter oko 16.30 sati objavio ja domaćine, a u sam odabir se nekoliko minuta prije glasovanja uključio i Rio Ferdinand koji je preko svog profila na Twitter Blatteru poručio:

- Molim vas gospodine Blatter da nam dodijelite domaćinstvo. Sačuvat ću vam dvije ulaznice za utakmicu, obećajem.

No to nije pomoglo Englezima...


Idi na 24sata

Komentari 35

  • PetraBlink 03.12.2010.

    idemo u katar! =D

  • Gibellini 03.12.2010.

    E,pa mogao je i Markovic ucijenit Europu da ce ostat bez Mamica ako ne dobijemo domacinstvo neke godine! Zar je bitno koje?

  • ivica20002000 02.12.2010.

    kako ste svi pametni, a zapravo glupi JunFan ti si svaki dan u Dohi na nogometnoj utakmici ili gledas live streamove njihovih utakmica kad znas da je sterilno. Onda za vremenske zone St.Petersburg, Moskva ... svi su blizu pa nisu glupi da stave Sibir.

Komentiraj...
Vidi sve komentare