To je to što me zanima!

Za ovo su ga platili: Najskuplji engleski igrač "razbio" je City

U sedmom nastupu za Liverpool Andy Carroll zabio je svoje prve golove. Pojačanje vrijedno 43 milijuna eura srušilo je City. Redsi su slavili 3-0, a zabio je i Dirk Kuyt
Vidi originalni članak

Opet taj ponedjeljak. Nogometaši Liverpoola od posljednjih 10 utakmica koje su igrali ponedjeljkom dobili su tri. S druge strane došao im je Manchester City, stručnjak za igranje prvog radnog dana u tjednu. "Građani" su od posljednjih sedam utakmica ponedjeljkom dobili njih pet.

No najskupljem engleskom igraču u povjesti, Andyju Carrollu ne smeta ponedjeljak. Pojačanje vrijedno 43 milijuna eura dvama je golovima srušilo Manchester City na Anfieldu. Andy je počeo otplaćivati uloženo. Dosad je igrao samo u šest utakmica u Premiershipu i Europskoj ligi, bio je ozlijeđen, a vratio se na najbolji mogući način. U sedmom nastupu zablistao je i zabio prve golove za svoj novi klub.

Stasiti engleski reprezentativac briljirao je u prvih 45 minuta. Između njegovih golova ugurao se i onaj Dirka Kuyta i Liverpool je na poluvremenu imao velikih 3-0. A Manchester City nije primio tri gola u prvom poluvremenu od 2005. godine. 

Nakon dugo vremena šestoplasirani klub Premiershipa izgledao je moćno. Manchester City nalikovao je na amaterski klub. A "redsi" su nerijetko opsjedali gostujući gol ne dajući protivnicima da dišu.

Kao da je na semaforu 0-0. Tako su igrači Kennyja Dalglisha krenuli u drugo poluvrijeme. Nošeni fanatičnim navijanjem. Suarez, Kuyt, Carroll i društvo tražili su četvrti gol u mreži Joea Harta koji je uoči utakmice rekao:

- Bio bi veliki skalp pobijediti Liverpool na Anfieldu.

Ali Hart je o tome mogao samo sanjati, jer njegovi kolege kao da su ovoga ponedjeljka zaspali. Liverpool je do kraja utakmice mogao i podebljati pobjedu, ali Suarez u nekoliko navrata, Kuyt i Meireles nisu bili precizni. Potpuno zaslužena pobjeda Liverpoola protiv jako lošeg Cityja, a više od bodova Kenny Dalglish možda može biti zadovoljan time što je dobio pravu špicu. Golgetera kakvog su se odrekli, a koji u Chelseaju nije zabio dva i pol mjeseca. Andy Carroll pokazao je da može svašta. Samo da je zdrav.

Manchester City i nakon ove utakmice drži četvrtu poziciju, posljednju koja vodi u Europu. Bore se s Tottenhamom na petom mjestu koji ima tri boda manje. Liverpool je u susret krenuo sa šestog mjesta i s čak 11 bodova manje od Cityja. Sad su to smanjili na osam bodova, stigli su na samo pet od Spursa protiv kojih još igraju.

Premiership, 32. kolo:

Liverpool - Manchester City 3-0 (Carroll 13',35', Kuyt 34')

Idi na 24sata

Komentari 54

  • kevin990 13.04.2011.

    bravo za Carrolla i cijeli tim,pokazali su da se mogu nositi sa svakim timom u premiershipu,nadam se da su loši rezultati iza njih te da će se sljedeće godine boriti za naslov.YNWA

  • FC Sheffield Thursday 12.04.2011.

    a i Mufc nece nikad postic slavu LFC.4 puta pvaci europe..mozda u drugom zivotu)

  • user_84460 12.04.2011.

    kako god Manchester i Liverpool su najtrofejniji klubovi engleske a i diljem europe,jedina razlika je što Manchester ima moć i snagu da igra sa svima kako hoće

Komentiraj...
Vidi sve komentare